Generál studené války - Vacek, Miroslav

Diskuse

Generál studené války
napsal
armádní generál Miroslav Vacek, exministr národní obrany


208 stran, z toho 30 stran čb obrazových příloh
vydalo nakl. ERIKA Praha v r.2004, ISBN 80-7190-554-2


čtvrtá knížka autora - předcházelo "Proč bych měl mlčet" z r. 1991, "Na rovinu" z r. 1994 a "Rozsoudí nás čas aneb Život není na povel" z r.1999.
Kniha začíná doslovnou citací článku, publikovaného v REFLEXU z r. 2000 o osobě autora a pak se zabývá jednotlivými etapami studené války, včetně podílu čs. armády.
Z pohledu serveru válka jsou tam zajímavé statě o výzbroji a počtech jednotlivých druhů vojsk (nejen čs. armády), porovnání struktur, válečné plány a pod.
Rovněž jsou tam popsány osobnosti některých vyšších velitelů VS, autor přitom vychází z osobních zkušeností, ne z literatury.
Myslím, že pro toho, kdo se zabývá tímto údobím našich i světových dějin, je to dobrý pramen. (I pro mne, který tyto ambice nemám, to bylo zajímavé čtení).
URL : https://www.valka.cz/General-studene-valky-Vacek-Miroslav-t38367#145325 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více