? Flockovanie ?

ako na to??

Diskuse

Ahoj.. robím automobilové modely
sedadlá a iné poťahy farbým matnou farbou.. alebo polomatnou.. videl som však pár modelov, kde interier vyzeral totálne realisticky.
Už som zistil na jednej stránke ako sa flockuje.ale tam kupujú materál v modelárskom obchode.. u nás som nič také predávať nevidel..a ked som písalô mail do tuningovej dielne.. kde to robia.. tak na mna serú ako na placatý kameň.. (ani sa nečudujem)
nevie niekto poradiť kde by sa ten flock dal zohnať???
URL : https://www.valka.cz/Flockovanie-t39350#149206 Verze : 0
Teda flok kde se dá sehnat nevím, ale zkus do tuningu zajít jestly by ti vnitřek auta nepoflokovali.Nevím jestly by z toho byli nadčeni dělat takový malý interiér, ale zkusit to můžeš. Smile
URL : https://www.valka.cz/Flockovanie-t39350#171956 Verze : 0
Hele, Radku, kdybys místo psaní blbejch odpovědí četl, tak bys zjistil, že to už Jozef částečně udělal. Ale ono blbá rada taky rada, že........
Jozef: Rád bych ti pomohl, ale nejsem schopen si nic pod pojem flockování dosadit. Oč jde? O nýtování, nebo napodobení třeba koženky nebo různých interierových látek? Zkus to nějak popsat, nebo dát názornou fotku.
URL : https://www.valka.cz/Flockovanie-t39350#172023 Verze : 0
Tak to promiň, asi jsem si to blbě přečetl.Flokování se používá do interérů aut.Je to něco jako semiš nebo tak něco.Nevím jak to přesně nazvat.Nejdříve se na místo nanese speciální lepidlo a druhý den se tam jakoby namagnetizují chloupky které nejde strhnout a to je právě ono.Přidávám foto abyjste to viděli.
URL : https://www.valka.cz/Flockovanie-t39350#172080 Verze : 0
Jasně.
Hmmm, tohle bych asi nejspíš řešil nástřikem matné barvy, jenom takový dýchnutí, na podklad stříbrné nebo bílé a zlehounka přebrousit pod vodou tak asi 2000. Tak, aby se strhla, ale zas ne úplně ta vrchní vrtvička matné barvy.Mělo by to vyvolat právě ten semišový povrch. Hrany zapusti o stupínek tmavším odstínem, naopak vystoupliny drybrush o odstínek tmavší. Ale to vařím z vody, nikdy jsem to nezkoušel, ani jsem neměl důvod. Ještě se mrknu, jak to dělají, jestli vůbec, ve světě.....
URL : https://www.valka.cz/Flockovanie-t39350#172096 Verze : 0
jen takový nápad, nešla by pokud je to větší měřítko použít na takový povrch "statická tráva" ? Tedy to co se používá na vlaky a obecně na povrchy diorám?
URL : https://www.valka.cz/Flockovanie-t39350#172097 Verze : 0
bitaxe: Ta je myslím si na tohle příliš hrubá, to by mohlo jít použít na takové ty kokosové matrace a rohože, ale ne na tapecírunk.
URL : https://www.valka.cz/Flockovanie-t39350#172098 Verze : 0
Nezapomeň Marty že auta se dělají i ve velkém měřítku (ale jen mne to tak napadlo)
URL : https://www.valka.cz/Flockovanie-t39350#172099 Verze : 0
Na ja, gut. Ale to by muselo být aspoň 1:8 a větší, aby se to dalo použít.SmileSmileSmileSmileSmileSmileSmile
URL : https://www.valka.cz/Flockovanie-t39350#172100 Verze : 0
Vždyť ta jednotlivá "stébla" trávy jsou větší a hrubší než na originále. Spíš mě napadá, jestli by to nešlo udělat nějakým otiskem látky nebo třeba hrubší tmel (Surfacer 500) zkusit natupovat molitanem.
URL : https://www.valka.cz/Flockovanie-t39350#210564 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více