CZK - PTBK

PTBK

Projekt kanonového stíhače tanků na podvozku sovětského transportéru AT-P vyzbrojeného bezzákluzovým kanonem vz.59 ráže 82 mm. Vývoj probíhal v padesátých letech, do výzbroje ČSLA byl nakonec zaveden OT-810D.
CZK - PTBK -


URL : https://www.valka.cz/CZK-PTBK-t39923#152240 Verze : 0

Diskuse

V souvislosti s timto vozidlem jsem se chtel zeptat, kde by se naslo vic informaci o podvozku. Jedine, co jsem nasel, jsou fotky nejake ukrajinske prestavby na "nemecky tank" pro filmarske ucely a par clanku o tomto Lesanskem exponatu. Resp vim, ze clanky existuji, ale nemam je.


EDIT: Nikoli Ukrajinska, ale Beloruska prestavba. Je to stroj v arealu Expozice Stalinovy linie, SZ od Minsku. Odkaz je dole v Bukove tabulce u AT-P.


Puvodni podobu tahace, ci jak jej nazvat, ne a ne najit.
Napadlo mne dale, kolik prvku to ma spolecneho s ASU-57. Treba pasy, kola, cast odpruzeni, tvary korby, atd.
Myslim, zda to treba neni ze stejne kancelare, atd...
URL : https://www.valka.cz/CZK-PTBK-t39923#370672 Verze : 0
Ne, nehledal. Ale jsem tam byl pred par lety registrovany, nevim jak ted, zda mi ucet nezrusili. (resp. to bylo forum rusarms.vif2.ru)
Diky, tohle prozkoumam, aspon si opet procvicim ty moje zakladoskolske zbytky Rustiny...Very Happy


PS:tak je to totez forum, akorat jsem nejak zapomnel heslo. Mozna jsem to zkousel psat jeste z CR azbukou...no aspon bude zabava...
URL : https://www.valka.cz/CZK-PTBK-t39923#370693 Verze : 0
Na tej stránke je k dispozícii aj predpis k používaniu AT-P z roku 1956.
CZK - PTBK -


URL : https://www.valka.cz/CZK-PTBK-t39923#370780 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy


Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více