M-i

Diskuse

To Chris Amber: no tak tenhle komentář k článkům uživatele M-i sedl jak prdel na hrnec... Laughing Laughing Laughing


Příspěvky uživatele M-i jsou skutečně zajímavé, dokážu je přečíst (i bez sedmijazyčného slovníku VS), ale nemohu si pomoci, vždycky tam najdu (samozřejmě ne v tom slovníku) něco Confused: , co jsem už někdy četl - a vždycky mám pocit, že je to doslovný překlad.
Zřetelně je počet informačních zdrojů tohoto světa omezen ... alespoň se tím utěšuju .
Jenom se obávám dne, hodiny a minuty, kdy s ním začneme diskutovat na téma Zaolží, Těšínsko apod... to pak poteče krev z monitorů #Evil Bat .
URL : https://www.valka.cz/M-i-t39935#152357 Verze : 0
Velmi zajímavý (aspoň pro mne) je ten o Varšavském povstání který je v části se SNP, je solidně napsaný a docela dobrý, ukazuje že povstání bylo opravdu dost nepřipravené ze strany Armije Krajowe a troch i ozřejmuje činnost sovětů.
URL : https://www.valka.cz/M-i-t39935#152363 Verze : 0
ideální by bylo pokud by se našel dobrovolník na překlad z PL
URL : https://www.valka.cz/M-i-t39935#152382 Verze : 0
No já se přiznám, že polsky trochu umím, ale překládat to, na to nemám čas. Zkusím se zeptat jednoho důchodce, zda by si nechtěl oživit svou polštinu - snad mi táta nedá košem...
Ale nečekejte, že to bude rychle...
URL : https://www.valka.cz/M-i-t39935#152397 Verze : 0
No, tak důchodce mne poslal doprčic vzápětí poté, co si nechal "vytáhnout" a ukázat všechny příspěvky uživatele M-i.
Mezi námi, ani se mu moc nedivím..., M-i je dost plodný.
URL : https://www.valka.cz/M-i-t39935#152422 Verze : 0
Jelikož umím dobře polsky tak jsem napsal M-i svoje postřehy na téma jeho příspěvku na forum.Myslím,že jeho články jsou kvalitní ale trochu rozsáhle a proto taky pro většinu z nás nesrozumitelné.Z jeho odpovědi Vám překládám jeho názory:“ velmi ho zaujalo naše forum a nechtěl by ztratit možnost dalšího přispíváni do něho,proto v dalších postech – tentokrát krátkých bude psát srozumitelněji pro všechny a to hlavně do témat o polských jednotkách“.Dle mého názoru může táto témata určitě doplnit.Co se týče překladu tak na takhle rozsáhlé „tapety“ momentálně nemám čas,možná někdy v budoucnu… Laughing
URL : https://www.valka.cz/M-i-t39935#152436 Verze : 0
Jsem téhož názoru co Zbycho. Překlady delšího tekstu jsou časově náročné a vyžadují zvládnutí odborné terminologie v obou jazycích. Možná existuje odborný polsko-český slovník vojenské terminologie, ale já jsem o něm ani neslyšel. Jsem rád, že se na "válce" věnuje této tématice taky někdo z Polska. Jakákoliv polemika totiž zkvalitňuje úroveň poznání. Problému Zaolší 1938(Zaolzia) se nemusíme-mým soudem-obávat. Jsou určité hranice, které si soudný příznivec historie dokáže uvědomit. A pokud ne, tak bohužel - pryč s jeho příspěvkem ať z polské nebo české strany.
URL : https://www.valka.cz/M-i-t39935#153648 Verze : 0
I jeszcze do M-i :
Tak trzymać - może wspólnie rozwiniemy w Czechach wiedzę o polskim wysiłku bojowym podczas drugiej wojny światowej. Tym oczywiście nie twierdzę, że tej wiedzy brak. Ogólnie Czesi cenią wysiłek narodu polskiego, ale rówocześnie są skeptyczni wobec propagandowo rozpowszechnianych wyników - zwłaszcza w zakresie sukcesów lotnictwa. Dziękuję za poprawki. Ze swej strony obiecuję.że postaram się, by tych poprawek było co najmniej. Może zamieścimy pod artykułem również tytuły źródeł z których korzystamy? Ja deklaruję rozpoczęcie.
Czołem - i życzę powodzenia
Stary
URL : https://www.valka.cz/M-i-t39935#153650 Verze : 0
stary: podepisují se všemi deseti pod obě poznámky.
P.S klobouk dolů za tvůj bezchybný příspěvek v polštině.Já když píšu do Polska tak radějí (lenivost)bez diakritiky a to je potom pěkné počteníčko... Laughing Vkládaní PL znaků je pro mně porod.
URL : https://www.valka.cz/M-i-t39935#153796 Verze : 0
for stary: poslal jsem ti SZ ale je jaksi pořad nedoručená...
URL : https://www.valka.cz/M-i-t39935#155871 Verze : 0
Witajcie!
Z jezykiem to ja bede mial klopoty, ale po polsku moze zrozumiecie. Smile Zainteresowala mnie kwestia archiwum Monte Cassino umieszczona na www.valka.cz. Czy zostalo ono odnalezione po wojnie? Prosze o informacje tu lub na jurij007@wp.pl. Troche zajmuje sie tymi sprawami. Zapraszam na www.tajemnice.cyberion.org
Pozdrawiam Wszystkich
URL : https://www.valka.cz/M-i-t39935#159681 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více