Úvahy o vládnutí a vojenství - Niccolo Machiavelli

Diskuse

Vydalo nakladatelství Naše Vojsko, Praha, 1987, jako svou 5607. publikaci. ISBN 28-066-86.
Z italského originálu Opere complete principe, L'arte della guerra, Discorsi, vydaného nakladatelstvím Feltrinelli, Milano, 1966, přeložil, upravil a poznámkami opatřil Josef Hajný.


Toto dílo jednoho z největších italských renesančních myslitelů patří k nejproklínanějším a nejzatracovanějším knihám na světě. Asi proto, že mluví pravdu Laughing
URL : https://www.valka.cz/Uvahy-o-vladnuti-a-vojenstvi-Niccolo-Machiavelli-t40575#155941 Verze : 0
Plně souhlasím.Tahle kniha by neměla chybět u nikoho v knihovničce pokud se opravdu zajímá.Tohle vydání je i poměrně specifické spojením tří různých knih do jedné.Cca 70% obsahu je spíše o politice,moci a vládnutí,ale to logicky není nějak moc daleko od vojenství.Technika od těch dob sice takřka neměřitelně pokročila,ale nic to nemění na tom,že většina ze zde popisovaných principů je syrově pravdivá.
URL : https://www.valka.cz/Uvahy-o-vladnuti-a-vojenstvi-Niccolo-Machiavelli-t40575#234952 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více