Německé domy

Diskuse

Ahoj všichni. Chci si postavit z malých cihel na 1/72 menší německý dům a nevím jakou barvou mám dům po postavení nabarvit z venku a ze vnitř. Jestly to někdo víte nebo máte alespoň fotografie tak prosím napište. Díky
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#156719 Verze : 0
No, já se v tom moc nevyznám, spíš vůbec Very Happy Very Happy Very Happy, ale mě přijde, že dům je dům a v malování je to celkem jedno. Díval jsem se na Plusmodel a je to podle mě celkem jedno. Nevím jestli jsem to pochopil správně co myslíš, myslím že ne Smile . Ale nevadí, podívej se na www.plusmodel.cz a je tam z čeho vybírat...
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#156724 Verze : 0
podivej se tady jaky nabizi domky do dioramat verlinden atd, maj tam barevny obrazky tak podle toho
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#156735 Verze : 0

Citace - prinzEugen :

podivej se tady jaky nabizi domky do dioramat verlinden atd, maj tam barevny obrazky tak podle toho



kde myslíš, že se mám podívat?
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#156748 Verze : 0
díky za odpovědi.asi ho nabarvím jak mě napadne (samozřejmě né na růžovou) Laughing Laughing
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#156771 Verze : 0
To "RADEK": Takhle jsem to nějak myslel, podle mě záleží více na architektuře třeba co se dříve stavěla v tom městě nebo právě v Německu. Prostě nějaké městské domy, a podle mě na barvě nezáleží (s tou růžovou to je jasné Laughing Laughing Laughing Laughing) a ve vnitř také ne
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#156827 Verze : 0
Tak už jsem se asi rozhodl:z venku bude šedivý a ze vnitř asi bílá (možná s nějakým vzorem). Bude stejně hodně rozbitý takže ho němci budou používat jenom na menší svačinu Laughing nebo na krytí. Pak pošlu fotky, dneska se do toho asi pustím. Jinak díky za odpovědi.
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#156898 Verze : 0
radku posílám ti pár fotek domu,je to sice měř.1/35,ale pro inspiraci by to mělo stačit.
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#157110 Verze : 0
Díky moc Jirko za fotky.Já jsem dělal opravdu hodně rozmlácenej dům a není moc velkej. Pak sem dám fotky.
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#157136 Verze : 0
Jirko, ještě jsem se tě chtěl zeptat co je to za časopis co si z toho fotil případně, kde se dá koupit? Díky
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#157178 Verze : 0
no dům chce ještě pár úprav, ale dá se říct, že už je hotový.možná sem dám ještě dneska fotky. Cool
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#162316 Verze : 0
tak bohužel, musím to zítra nafotit znovu neměl jsem dobré fotky.tak zítra určo Wink
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#162368 Verze : 0
Radku předem se omlouvám za pozdní odpověď,nešel mi net a tvého dotazu jsem si všiml až dnes.Ty fotky jsou z knížky:OSPREY MODELLING MANUALS WWII DIORAMAS.Zakoupené zde v obchodě na válce.
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#162386 Verze : 0
díky moc, to vůbec nevadí,dneska sem dám fotky Wink
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#162396 Verze : 0
Tak posílám obrázky skoro hotového domu, no je to spíše velká zřícenona. Budu ho dávat na menší dioráma pro které teď stavím tančík Smile
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#162461 Verze : 0
Radku vypadá to docela dobře, ale něco se mi tam nelíbí a jsou to spáry mezi jednotlivími cihlami...vypadá to hodně hodne nestabilně, dále pokud to má být po nějakým požáru (usuzuji podle trámů na střeše) tak by to měla být i podlaha ohořelá a zdi by měly být taky trochu očouzené. Ještě by mě zajímalo z čeho jsou ty cihli??? Už se těším až to budeš mít hotové.
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#162467 Verze : 0
S tím očouzením, to je už otázka patiny si myslím, ale ty spáry mi taky nesedí, chtělo by to udělat jen trochu stabilnější Smile
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#162468 Verze : 0
Já vím, že tam jsou spáry oni jsou to totiž cihličky každé jiné a skládat to na sebe, lepit a ještě pozorovat jestly je to rovně tak to moc nejde.To očouzení vím ještě to není hotové.Jinak ty cihly sem si koupil na Prosek model.
P.S.těch cihel je asi skoro 300. Smile
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#162470 Verze : 0
Jo ještě až to budeš dodělávat tak tam dej nějakou suť (to hodně oživí) hlavně kolem zdí a na ty cihle ať vypadají trochu poničeně. Ta suť to hodně vylepší Wink . Jinak obdivuji tvou trpělivost- tohle skádat cihlu po cihle tak to by mě trefil šlak. Very Happy Very Happy Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#162476 Verze : 0
Díky za radu, ještě nevíš jak tam mám tu suť nalepit? Myslíš normálně lepidlem? Jenom napíšu co se mi stalo:když jsem to stavěl a už jsem to měl nabarvené tak jsem se chtěl vrhnout na vnitřek baráku tak mi to najednou spadlo na stůl z ruky a všechny stěny byli oddělený, to ale padlo sprostých slov Laughing Ale jak vidíš tak to dopadlo dobře a trpělivost jsem měl.Dneska jsem už špinil ty stěny a je to zase lepší.
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#162477 Verze : 0
Přesně nevím jak tu suť nalepit, ale já bych to udělal takto: vzal bych herkules a naředil ho trochu vodou (aby nebyl moc hustý, ale aby to nebyla jenom voda- poměr asi 1:1) a pak bych tam do toho nasypal suť (výrobu suti nechám na tobě...myslím že je i někde na chlubítku), porádně promýchal a dal kam je potřeba. Po zaschnutí by se to mělo asi přestíkat matným lakem (po zaschnutí je herkules lesklý...záleží na tom jak ho zředíš a kolik tam dáš suti), pokud nemáš matný lak jako já tak to jednoduše zapraš nastrouhaným pastelem- nějakým odstínem který tam bude pasovat např. spáleniště černým pastelem, suť barvou cihek a malty. Takhle bych to udělal já.
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#162479 Verze : 0
Pokud potřebuješ hodně cihel je zbytečné je kupovat, lepší je udělat si je sám. uděláš si prostě na plastové desce ohrádku (třeba z modelářských špejlí) o správné výšce, do ní odleješ sádru takže ti po vytvrdnutí zbude deska, tu pak třeba plátkem z pilky na železo rozřežeš podél i napříč abys dostal rozměry cihel (dobré je neřezat až do konce aby se ti to nerozpadlo dřív než to rozřežeš napříč) sádra jde barvit už v "mokré formě" třeba malířskými barvami.
Pokud jde o lepení suti stačí hromádku přestříkat herkulesem což ji zafixuje.
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#162499 Verze : 0
Díky bitaxi za radu.Já jsem to chtěl prostě zkusit, ale udělat si cihly sám o tom už vím.
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#162521 Verze : 0
Kolik ty cihly stály?, jenom abych měl přehled Smile
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#162524 Verze : 0
Já bych ty cihly moc nekupoval, už to, že jsou každá jiná je dost podstatná chyba. Cihly jsou sériová výroba, už pár set let, proto by měly být rozměrově shodné. Samozřejmě s výjimkou různých půlčíků a tříčtvrtek. Sádrové by neměly být žádný velký problém. Ještě bych zmínil to, že malba přímo na cihlách se mi moc nezdá, chtělo by to napodobit omítku (třeba řidší sádrou, roztíranou štětcem na již pospojované a "nacihlované" cihly, až tuto omítku pak natřít "na pokojovo") - výsledkem by měla být slabá vrstva, která by se měla dát různě rozdloubat, popraskat a při troše šikovnosti i odloupávat, aby vypadala jako skutečná zeď, přičemž by vespod měla být vidět barva i těch cihel. Napadá mě ještě možnost si připravit "odlouplou" omítku tak, že takhle budeš patlat slabou vrstvu sádry na kus fólie, ze které to po zaschutí a nabarvení sloupneš a můžeš rozházet po zřícenině, coby opadanou omítku ze stropu a zdí.
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#162526 Verze : 0
s tou omítkou to není špatný nápad, asi to zkusím aby to aspoň vypadalo.jinak ty cihly stály asi 40 kč.
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#162531 Verze : 0
Jednodušší než "stavět zeď" z cihel a pak ji "omítat" je udělat to opačně, tedy udělat si sádrovou desku a do ní vyrýt to opadání omítky a obnažené cihly Smile je to celkem běžný postup pokud má stěna mít na vnější straně "profil" třeba trámy jako u německých domů jde to udělat už ve formě, stejně jako okení otvory. Jinak německý dům myslím dělá Plus Model jako sádrový odlitek s nějakými doplňky.
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#162535 Verze : 0
Tady je na ukázku ten německý hrázděný dům od Plus Model. Není to moc povedený, ale byla to moje druhá dioráma a zřejmě také poslední.
URL : https://www.valka.cz/Nemecke-domy-t40691#187229 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více