NDR Strichtarn Felddienstanzug M65/M70

Strichtarn Felddienstanzug M65/M70


Vyrobené z ľahšieho a jemnejšieho materiálu ako československé "ihličky" alebo iné uniformy východného bloku. Najmä nohavice sú príjemnejšie na nosenie. Farba je ideálna do polnohospodársky využívaného terénu. Strih, najmä blúzy, je užší, ideálny pre založenie opasku a výstroje - nekrčí sa a nešuchoce. Na ramenách sú vetracie otvory, na vnútornej strane blúzy je vrecko na pištol veľkosti cca Tokarev 33. Zbraň je možné vďaka zaujímavému dvojitému prešitiu a zapínaniu tasiť bez rozopínania gombíkov. Jediná nevýhoda je absencia pútok na opasok na nohaviciach. Inak ide o asi najkvalitnejšie BDU Varšavskej zmluvy. Sumky a obdĺžnikový ruksak sú z iného materiálu ako BDU, vo vnútry pogumované a nepremokavé. Nosné traky a opasok, kopírujú vzor používaný Wehrmachtom.


Helma používaná mužstvom je M56/66. Ide o vývojovú variantu, ktorá vychádza priamo z heliem Wehrmachtu skúšaných na konci vojny. Je to jedna z mála heliem, ktorá vo svojej dobe používala plastové dielce.
URL : https://www.valka.cz/NDR-Strichtarn-Felddienstanzug-M65-M70-t41193#159069 Verze : 0
Opasková spona, polná flaša a sumka na AK47
URL : https://www.valka.cz/NDR-Strichtarn-Felddienstanzug-M65-M70-t41193#159072 Verze : 0
Zdravím rád by som oživil túto tému, preto si sem dovolim priložiť foto svojej východonemeckej prilby.


Zdroj: vlastná zbierka

URL : https://www.valka.cz/NDR-Strichtarn-Felddienstanzug-M65-M70-t41193#725709 Verze : 2
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více