Carentan - Muzeum na křizovatce u St.. Come du Mont

Dead Man's Corner
Na krizovatce z Carentanu do St. Come du Mont byl znicen Panzerfaustem lehky tank Stuart pri presunu z invazni plaze Utah do vnitrozemi. Od te doby je toto misto znamo jako DeaD Man's Corner (krizovatka mrtveho muze). Toto jiste znaji hraci pocitacovych her, nebod v Brothers in Arms je jedna mise inspirovana touto udalosti. Ma dokonce i shodne jsmeno. Muzeum jsme bohuzel nenavstivil. Mohu proto prilozit jen par aktualnich fotek z krizovatky a par dokumentarnich z internetu. Kdo tam byl take a ma vice fotek a informaci, at me prosim doplni....


http://www.paratrooper-museum.org/about_dmc.html
Carentan - Muzeum na křizovatce u St.. Come du Mont - Ze hry Brothers in Arms

Ze hry Brothers in Arms
URL : https://www.valka.cz/Carentan-Muzeum-na-krizovatce-u-St-Come-du-Mont-t41593#162129 Verze : 0
GPS souřadnice křižovatky jsou:
URL : https://www.valka.cz/Carentan-Muzeum-na-krizovatce-u-St-Come-du-Mont-t41593#162511 Verze : 1
Muzeum je to více než povedené. Byl jsem tam asi jenom 3/4 hodiny, což je docela málo na to, aby si to člověk zvládl prohlídnout vše.


Takže hned v první místnosti jsem shlédl scenérii bitvy o tento dům. Poté v druhém patře je mnoho věcí, a také film (asi 15 minut)
dále je tam výstava mnohých věcí, které jsou roděleny do různých sekcí. Co si pamatuji, byla tam sekce Brothers in Army, A Band of Brothers (z čehož jsem byl nadšený) Zde byla mimo jiné uniforma Poručíka Dicka Winterse, kterou měl na sobě během invaze v Den D. A myslím že jeho helma tam byla také.


A pokud jsem pojedete, tak si určitě našetřete nějaký Eura, protože v přízemí tohoto domu je obchod, ve kterém je asi více militárií, než v samotném muzeu :lol:co si pamatuju tak tam mimo jiné prodávali britskou helmu origo za 500 éček a nášivky taky origo za 50 eur.
URL : https://www.valka.cz/Carentan-Muzeum-na-krizovatce-u-St-Come-du-Mont-t41593#284168 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více