Strmá cesta - J.S.Ginzburgová

Diskuse

Velmi doporučuji, kniha je od ruské autorky, která prožila desítku let v ruském pracovním táboře Elgen a pak žila ve vyhnanství na Kolymě. Velmi čtivé a kvalitní.


Jevgenija Semjonovna Ginzburgová přináší nový pohled na systém ruských "pracovních" táborů, Čechům nesprávně známých jako gulagy. Zatímco Solženicyn píše o ruském "souostroví Gulag" velmi obecně, v lepším případě zprostředkovaně, nabízí kniha J.S.Ginzburgové autentický příběh členky KSSS, která bez viny zažila peklo tábora a jeho korekčních metod, byla odtržena od rodiny a nakonec našla na daleké Kolymě novou lásku.
URL : https://www.valka.cz/Strma-cesta-J-S-Ginzburgova-t41723#163393 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více