SOV - PKPP - identifikace

Letos na Bahnech jsem narazil na tuto nástavbu na ZILu-131. Domnívám se, že by mohlo jít o zkušební stanici PKPP určenou k přezkušování měřících přístrojů raketové techniky.


Může někdo moji hypotézu potvrdit nebo vyvrátit?
SOV - PKPP - identifikace -


SOV - PKPP - identifikace -


URL : https://www.valka.cz/SOV-PKPP-identifikace-t41981#165115 Verze : 0
Domnievam sa, že ide skôr o niektoré vozidlo KRAS-1R1 (opravovne rádiolokačnej techniky mobilných PLRK). Takto sa však nedá určiť o ktoré vozidlo sa jedná. To by bolo možné až podľa vybavenia skrine.
URL : https://www.valka.cz/SOV-PKPP-identifikace-t41981#227269 Verze : 0
Tak jsem se díval na tu KRAS-1R1 - je to dílna ke Krugu a skládá se ze tří aut. Na mých obrázcích výše však není ani jedno z nich.
URL : https://www.valka.cz/SOV-PKPP-identifikace-t41981#227309 Verze : 0
Vážení,
požádal jsem o pomoc kolegu Liucijuse Suslavičiuse z Vilna, který co bývalý dopravní policista má o sovětské automobilní technice přehled. Podstatno u část jeho odpovědi v jeho roztomilé češtině přikládám: "... pro to odpovidam ze spozdenim. Na foto - vojenska polni radiotechnicka dilna KRAS-1R na podvozku ZiL-131. Tento furgon byl vyraben vyhradne jen pro KRAS-1R i ne byl uzitkovany pro jina specialni auta."
URL : https://www.valka.cz/SOV-PKPP-identifikace-t41981#227598 Verze : 0
předpis NVA pro vozidlo PKPP
NVA VORSCHRIFT A 050/1/438 MEßTECHNISCHE PRÜFSTELLE PKPP AUF ZIL 131
SOV - PKPP - identifikace -


URL : https://www.valka.cz/SOV-PKPP-identifikace-t41981#741019 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy


Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více