Lockheed Tristar

Přehled verzí
Lockheed L-1011 TriStar


Civilní dopravní letoun, používaný ve verzi L-1011-500 také v RAF u 216. perutě jako transportní a pro doplňování paliva za letu. Byl RAF zakoupen na počátku 80. let po zkušenostech z falklandské války. Celkem devět strojů je používáno ve čtyřech variantách:


TriStar C.2:
Dva stroje původně patřící PanAm, transportní letoun bez větších úprav oproti civilní variantě, 242 míst.


TriStar C.2A:
Jeden C.2, doplněný o vojenskou avioniku.


TriStar KC.1:
Čtyři transportní/tankovací letouny, původně určené pro dopravu zázemí perutě- má tedy možnost konfigurace s 204 sedadly, nebo 20 transportních palet, nebo libovolné kombinace obojího. Zároveň má pod podlahou instalované přídavné nádrže pro doplňování paliva za letu. Ty mohou pobrat až 43,900kg paliva, což celkovou nosnost paliva zvyšuje na 139,700kg. Letouny původně patřily British Airways.


TriStar K.1:
Dva tankovací stroje, které mají pevný počet 187 pasažérských sedadel a samozřejmě přídavné nádrže pod podlahou. Na rozdíl od KC.1 také nemají nákladní dveře.


Zdroj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lockheed_L-1011
http://www.raf.mod.uk/equipment/tristar.cfm
http://www.rafcalgary.org/rafyyc/tristar.htm
Lockheed Tristar - Tanker Tristar. Zdroj: http://www.codeonemagazine.com/archives/2004/articles/oct_04/tristars/index.html

Tanker Tristar. Zdroj: www.codeonemagazine.com
URL : https://www.valka.cz/Lockheed-Tristar-t42091#223037 Verze : 0
zdroje:
drawingdatabase.com
Lockheed Tristar -


URL : https://www.valka.cz/Lockheed-Tristar-t42091#534003 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy


Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více