St. Etiene - Muzeum zbraní

Musée d´art et d´industrie
Přesto že podle názvu se jedná o muzeum umělecko průmyslové je to muzeum které má mnoho co říci i fandovi na vojenskou historii. Nachází se v centru města St. Etiene a toto město bylo známo jako centrum výroby zbraní už od dob napoleonských válek. Právě na zdejší zbrojovku a její výrobu je orientována i část sbírek muzea. Vlastní část věnovaná zbraním je ve třetím patře budovy a obsahuje velké množství zbraní od 17. století až po dnešek. Jsou zde i rarity jako pušky na stlačený plyn, množství zbraní je v řezu a zajímavá je i ukázka manufakturní výroby. V muzeu se může fotit bez omezení (tedy i s bleskem) a jediné co poněkud vadí je že zbraně jsou za sklem.
Muzeum je na adrese : place Luis Comte 2 jde o velkou budovu a cesta k ní je po městě dobře vyznačena. Aktuální informace jsou na adrese : www.saint-etienne.fr
Museum je otevřeno denně krom pondělí od 10:00 do 18:00 v letním období (v zimním je provoz kratší) na prohlídku si rezervujte raději několik hodin, je opravdu nač koukat. V dalších patrech jsou pak sbírky textilní výroby a výroby bicyklů. Vstup byl v době mé návštěvy v srpnu 2006 4,5 euro pro skupiny bylo možno získat slevu. Fotografování je zdarma. Před muzeem je velké parkoviště pro osobní auta. Pokud se budete pohybovat v této části Francie mohu vám návštěvu jen doporučit.
URL : https://www.valka.cz/St-Etiene-Muzeum-zbrani-t43076#170400 Verze : 0
přidám pár fotek jen na dokreslení, na první je budova muzea při pohledu z náměstí, na druhém pak ukázka pažbařské dílny, na třetím pak jedna z mnoha set zbraní vystavovaných muzeem.
URL : https://www.valka.cz/St-Etiene-Muzeum-zbrani-t43076#170404 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více