Balkán

Diskuse

Vážení kolegové,
mám nesmělý, avšak nemalý dotaz. Marně pátrám všude možně po bližších údajích (jednak historických, jednak takových, které by se daly použít co by podklad pro návštěvu) u těchto pevností (tedy nejen u těchto, ale tady mne to fakt zajímá):
Arad
Edirne (Odrin, Drinopol, Hadrianopolis) - tady mám alespoň 2 plánky umístění fortů ze Škatulovy "Války na Balkáně" a z Baedekerova průvodce po Balkáně a Malé Asii na rok 1914
Lozengrad (Kirklareli, dříve Kirk Kilisse) - v terecké části Thrákie
čataldžská linie pod Cařihradem (Istanbulem).
Budu vděčný za jakoukoli pomoc.
J. Maloušek
URL : https://www.valka.cz/Balkan-t43714#172866 Verze : 0
Osobně můžu sloužit Aradem - bohužel je tam rumunská armáda a jak mají rumuni ve zvyku - ostražitě to hlídají ... člověk má blbej pocit, když se zastaví a de se vyčůrat Laughing takže bohužel-žádná návštěva Crying or Very sad


zbytek nevím, ale jestli plánujete nějakou cestu, tak se hlásím jako dobrovolník Laughing
URL : https://www.valka.cz/Balkan-t43714#172878 Verze : 0
Cestu chystám; ještě nevím, jak mi to projde u ostatních účastníků spolucestovatelů, ale mám v hlavě následující itinerář:
Budapešť - pomník obráncům Přemyšlu
Novi Sad - Petrovaradin
Edirne
Lozengrad
Dardanely - Gallipoli
Čataldža
Bospor, Cařihrad
No a to jsem velkodušně vynechal Komárno a Bělehrad Wink
Ale je to vše cestou do Turecka. Tak to asi dozná mírných (?) změn. Minimálně u Lozengradu a Čataldže se obávám, že nic nenajdeme, jelikož nemám ani ťuk informací, ani sebezoufalejší mapu. Tak mám obavy, aby to nebylo mrhání časem.
Jinak bych chtěl jet v první půli října, vlakem (to tak nějak k tomu Orientu patří). Ubytování polní anebo dle situace.
URL : https://www.valka.cz/Balkan-t43714#172955 Verze : 0
Tak Arad, tedy aradská pevnost, je prý na prodej! Za symbolickou cenu, ovšem se závazkem celkové opravy. Krásný snímek je možno stáhnout z Google Earth. Sháním sponzora či spolupracovníka, na tu symbolickou cenu snad mít budu; potřebuji v Rumunsku nakoupit otroky a cihly s maltou na opravu hradeb.
URL : https://www.valka.cz/Balkan-t43714#185889 Verze : 0
JESTLI NENÍ JEŠTĚ POZDĚ A JESTLI SI NEDĚLÁŠ SRANDU TAK MŮŽU JAKO STAVAŘ POMOCI.
URL : https://www.valka.cz/Balkan-t43714#197188 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více