Západní fronta - Julian Thompson

Diskuse

Jak už název napovídá je v této knize popsán postup spojeneckých jednotek v Evropě. Kniha obsahuje originální a přeložené faksimile více než 30 mimořádně vzácných dokumentů. Můžete vzít do ruky Deníky, dopisy přísně tajné dokumenty a další.



Vydavatelství a nakladatelství Computer Press
Kniha stojí něco přes 1000 Kč.


Citace :

Počet stran: 64
Rozměr: 23 cm)
Úprava: ilustrace , mapy, portréty, faksim. ; 27 x 31 cm + 1 brož. s překlady faksim. dokumentů (31 s.
Vydání: Vyd. 1.
Spolupracovali: překlad David Krásenský
Nakladatelství: » Computer press
ISBN: 80-251-0480-X
URL : https://www.valka.cz/Zapadni-fronta-Julian-Thompson-t46584#182109 Verze : 0
Princíp knihy je asi taký,že každá dvojstránka sa venuje istej kapitole bojov na Západnom fronte od vylodenia až do konca vojny. A na každej dvojstránke je priložený nejaký originálny (cháp prefotený originál Smile ) dokument, listy,rozkazy,plagáty... Niektoré kúsky sú fakt podarené a bolo by fajn mať niektoré doma. Lenže prvá vec čo človeka odradí je cena. Na slovenské koruny je to takmer 1 500 Sk,na české do 1 000 Kč. Cenu som ochotný preglgnúť ak je kniha vážny šperk a ak má niečo čo ostatné nemajú. Táto kniha však okrem priložených reálií neprináša (aspoň podla mňa) nič extra nové než ostatné encyklopédie o WWII. Druhá vec je,že nohy si podkopol sám vydavatel tým,že nezabezpečil kvalitný preklad. Na webovej stránke knihy je ukážka z knihy s obrázkom a popisom pod ním: "Některá ze 114 lehkých protiletadlových děl Bofor ráže 40 mm." Prekladatel zo slova Bofors vyvodil,že ide o množné číslo slovka Bofor. A podobných skvostov je v knihe dosť.
Hlavným pilierom knihy sú priložené dokumenty,bez nich by kniah zapadla do šedého priemeru.
Takže knihu hodnotím tak,že si ju zrejme kúpia len (majetnejší) laickí záujemcovia o WWII prípadne zberatalia dokumentov. Ostatní sa knihe kvôli chybám a cene radšej vyhnú...
URL : https://www.valka.cz/Zapadni-fronta-Julian-Thompson-t46584#182112 Verze : 0
Děkuji za doplnění mého stručného výkladu.
URL : https://www.valka.cz/Zapadni-fronta-Julian-Thompson-t46584#182115 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více