Vzdušné síly AČR - vyznamenání

Záslužný řád Vzdušných sil AČR


Nejvyšší vyznamenání hodnostní skupiny Vzdušné síly AČR. Udílí se za dlouhodobé a mimořádné zásluhy o rozvoj fóra, osvětu a propagaci Vzdušných sil Armády České republiky. Řád může být udělen členům hodnostních skupin AČR a ve vyjimečných případech také ostatním uživatelům fóra.
Řád má tři třídy-mořený, stříbrný a zlatý přičemž udělení řádu vyšší třídy je podmíněno držením řádu předchozí nižší třídy.
Právo navrhnout udělení řádu má kterýkoli člen hodnostních skupin AČR,ČSLA a Československé armády
O udělení řádu rozhoduje velitel hodnostní skupiny VS AČR.
URL : https://www.valka.cz/Vzdusne-sily-ACR-vyznamenani-t46687#182760 Verze : 0
Medaile Pozorovatele


Medaile Pozorovatele se udílí za tvorbu fotogalerií a vkládání fotografií majících vztah k Československému letectví (letectvo RČS, ČSLA, AČR). Medaili lze udělit kterémukoli členu fóra,který se ve zmíněných aktivitách dlouhodobě a aktivně angažuje.
Právo navrhnout na udělení Medaile Pozorovatele má kterýkoli člen hodnostních skupin AČR a tato nominace je schvalována velitelem hodnostní skupiny Vzdušné síly AČR.
URL : https://www.valka.cz/Vzdusne-sily-ACR-vyznamenani-t46687#186230 Verze : 0
Hvězda Vzdušných sil AČR


Hvězda vzdušných sil AČR se uděluje ze články a příspěvky týkajících se jednotek a útvarů se vztahem k Československému letectví. Do této kategorie patří nejen jednotky a útvary AČR, ČSLA a RČS ale také jednotky ve kterých ve válečných letech sloužili a bojovali Českoslovenští piloti.
Právo navrhnout na udělení Hvězdy Vzdušných sil AČR má kterýkoli člen hodnostních skupin AČR.Udělení Hvězdy Vzdušných sil AČR schvaluje velitel hodnostní skupiny Vzdušné síly AČR
URL : https://www.valka.cz/Vzdusne-sily-ACR-vyznamenani-t46687#186237 Verze : 0
Medaile Mechanika


Medaile Mechanika se udílí za příspěvky a články o pozemní technice, zabezpěčovací technice a spojovací technice, které má vztah k Československému letectví. Právo navrhnout na udělení vyznamenání má každý člen hodnostních skupin AČR a příslušníci ostatních hodnostních skupin. Udělení medaile schvaluje velitel hodnostní skupiny Vzdušné síly AČR
URL : https://www.valka.cz/Vzdusne-sily-ACR-vyznamenani-t46687#186244 Verze : 0
Medaile Svornosti


Medaile Svornosti se uděluje za zásluhy při tvorbě příspěvků a článků o osobnostech Československého letectví.Navrhnout uživatele na vyznamenání může kterýkoli člen hodnostních skupin AČR a ostatních hodnostních skupin.Udělení schvaluje a provádí velitel hodnostní skupiny Vzdušné síly AČR
URL : https://www.valka.cz/Vzdusne-sily-ACR-vyznamenani-t46687#186279 Verze : 0
Pamětní odznak k 90.výročí zrodu československé aviatiky


Udělen v roce 2008 příslušníkům hodnostních skupin AČR, ČRS a ASR a jednotlivcům z ostatních hodnostních skupin v upomínku roku 2008 jakožto 90.výročí zrodu československé aviatiky.
URL : https://www.valka.cz/Vzdusne-sily-ACR-vyznamenani-t46687#285061 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více