Patník

Diskuse

Poněkud morbidní dioráma s poněkud morbidním názvem, uznávám.


ukazuje však méně romantickou část války, za bojů u Stalingradu rudoarmějci sbírali zmrzlé mrtvoly německých vojáků a zaráželi je do sněhových závějí podél cest, aby tak tímto levným způsobem vytyčovali komunikace v nedozírných sněhových pláních.


Jde o zkušební rychlodiorama, poprvé jsem zkoušel sníh, zimní kamufláž, rampouchy a tak.


letitý model PAK 36 od Esci, dle recenzí rozměrově a fotografií i tvarově zcela mimo, tudíž ideální věcička na testování. figurka upravena z německého pozemního personálu od airfixu. Havran velký vlastní výroba. Stromek ze setu pro vláčkaře. Sníh vytvořen pomocí šlehaného tmelu.
URL : https://www.valka.cz/Patnik-t46704#182879 Verze : 0
Velmi originální. Pěkný sníh. Rampouchy by také vypadaly věrohodně, ale měly by být spíše na spodních částech PAKu - ty co jsou na fotce by se udělaly tak na vodním dělu. nějaké ty stopy po "zapichovačích" by se také hodily.
Ale celkově to vypadá moc pěkně, přirozeně. Hezká příprava na zimní diorámu. Smile
URL : https://www.valka.cz/Patnik-t46704#182896 Verze : 0
Na spodku jsou ty rampouchy taky, ale nejsou vidět. je fakt, že ten u ústí laufu je zbytečně dlouhý, ale je to děsná drbačka, nechce to tam držet, když jsem to pak viděl, při představě že bych to předělával, mi naskočila vyrážka, radšijsem to nechal tak.


Zkušenosti ze zimních cvičení mi říkají, že při dostatečně sypkém sněhu a středně silném větru, stopy zmizí tak za dvě hodiny, tudíž jsem je "nechal zavát".
URL : https://www.valka.cz/Patnik-t46704#182898 Verze : 0
O.K. stopy beru zpět. S tím rampouchem u ústí laufu jsem to myslel hlavně tak, že by se tam nemohl vytvořit - voda by stekla dolů po laufu.
Ale to je jen detail, vzhledově je to pěkný.
URL : https://www.valka.cz/Patnik-t46704#182904 Verze : 0
sám jsem se divil, ale může se vytvořit i na vyšší straně, v zimě jsem to zkoumal a rampouchy se dělaly na šikmé trubce na obou koncích, ono to totiž asi stéká po bocích, jak taje sníh na celé té trubce a rampouch se dělá hned po tím místem, když začne mrznout, tak ta voda asi nestihne stéct až na opačný konec.
URL : https://www.valka.cz/Patnik-t46704#182906 Verze : 0
Safra, asi budu muset chodit víc ven ...
URL : https://www.valka.cz/Patnik-t46704#183006 Verze : 0
Je to fakt parádní nápad.Mě se to jako tvoje první zima líbí.
URL : https://www.valka.cz/Patnik-t46704#183047 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více