SOV - Zvezda KP-V-3A

Zvezda KP-V-3A


Toto zvláštní katapultážní sedadlo vzniklo v roce 1955 v rámci vývoje kosmické lodě Vostok. Protože Vostok nebyl vybaven systémem pro měkké přistání, bylo rozhodnuto že do jeho útrob bude namontována katapultážní sedačka, která kosmonauta ve výšce 6000 metrů katapultuje z lodě a umožní mu měkké přistání na vlastním padáku. Dle specifikací hlavního konstruktéra Vostoku Koroljova měla sedačka obsahovat kompletní nouzovou výbavu včetně vysílačky, padákové vybavení pro kosmonauta a samotnou sedačku (vzhledem k tomu že sedačka měla obsahovat záznamové zařízení jako zálohu pro případ zničení přistávacího modulu,měla být vybavena vlastním padákem), systémy pro přetlakování obleku kosmonauta a jeho zásobování kyslíkem.
Konstrukce katapultážní sedačky se ujala OKB Zvezda. Konstruktéři sedačky omezení úzkým vstupním otvorem Vostoku zvolili za základní tvar sedačky válec s průměrem o 10 cm menším než byl průměr vstupního otvoru. Do tohoto válce byla umístěna prohlubeň s jednoduchým dvoupolohovým sedadlem (stavitelná byla pouze zádová opěra) na kterém seděl kosmonaut. Za jeho zády byla umístěna dvojice padáků s kompletním postrojem do kterého se kosmonaut upínal až v lodi a dvě osobní vzduchové lahve kosmonauta (jedna přetlakovací a jedna kyslíková). V horní části sedačky bylo umístěno pouzdro se stabilizačním a přistávacím padákem pro sedačku. Pod sedací částí sedačky kosmonauta byl zbylý prostor válce sedačky vyplněn záložním záznamovým zařízením přistávacího modulu a dvěma vzduchovými lahvemi (jedna byla určena pro udržení přetlakování kosmonautova obleku a druhá pro zásobování kosmonauta kyslíkem) s rychlospojkami, které po oddělení kosmonauta od sedadla zaručily přechod z těchto lahví k lahvím, které měl kosmonaut upěvněny v padákovém pouzdře. Výkonný raketový motor na tuhá paliva s vodícími kolejnicemi sedačky byl umístěn ve vybrání zadní části sedačky přičemž tryska motoru byla vyústěna 10cm nad spodní částí válce.


Po základních testech na zkušebním standu byla sedačka zkoušena na modifikovaném bombardéru Il-28 do kterého byla zastavěna sedačka spolu s příslušným výstupním otvorem z lodi Vostok. Už při zkouškách se ukázalo že katapultáž je nejen fyzicky velmi náročná ale i dosti nebezpečná. Kosmonaut musel při katapultáži zaujmout přesně určenou polohu jinak hrozil kontakt s okrajem výstupního otvoru. Na tuto vrozenou vadu sedačky a lodě doplatil v průběhu testování jeden ze zkušebních výsadkářů (pro testování této sedačky byl vytvořen tým 10 dobrovolníků z řad výsadkářů), který neudržel hlavu v předepsané poloze a následně si o okraj výstupního otvoru prakticky utrhl hlavu (podobná nehoda se stala také V.Těreškovové,kterou od stejného osudu uchránila těžká přetlaková přilba (vysadkáři používali klasické přilby posádek stíhacích letounů) a V.Těreškovová skončila pouze s pohmožděninami a modřinami na hlavě.


Prvním praktickým uživatelem této sedačky v lodi Vostok byl první kosmonaut světa Jurij Alexejevič Gagarin, který ji použil při svém letu 12.4.1961.
URL : https://www.valka.cz/SOV-Zvezda-KP-V-3A-t46962#183546 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více