Jak na bláto?

Diskuse

Ahoj všichni kolegové.Chtěl bych na modelu znázornit bláto, ale opravdu velké kusy bláta.Tak Vás prosím jestly nikdo nevíte co nejlépe smíchat aby to vypadalo dobře.Díky za odpovědi.
URL : https://www.valka.cz/Jak-na-blato-t47283#184768 Verze : 0
Zkus přesněji specifikovat co chceš, není moc jasné jestli chceš bláto do dioramy nebo opravdu na model. neškodiloby ani měřítko (velký kus v 1/72 je dost odlišný od 1/35)
Obecně u velkých vrstev je často problém s tím že mají tendenci praskat (nerovnoměrné schnutí), na modely (1/35) používám s úspěchem už asi dvacet let bahno smíchané z "latexového tmelu" a barvy na tónování maleb (já obvykle ¨Remakol ale jde v podstatě každá) při míchání musíš mít na paměti že po vyschnutí to mírně zesvětlí, jinak se s tím dělá dobře, pokud to neuschne je to možné smýt vodou (po uschnutí asi už ničím Smile ) dělám s tím vrstvy docela silné (na dnu korby tanku je třeba i přes dva milimetry aby se dal naznačit povrch) ale jestli chceš třeba centimetr bude to praskat.
URL : https://www.valka.cz/Jak-na-blato-t47283#184777 Verze : 0
To jsem úplně zapoměl napsat.Je to na 1/72 a je to přímo na techniku.
URL : https://www.valka.cz/Jak-na-blato-t47283#184901 Verze : 0
myslim, ze tu kdesi sa uz tema "blato" rozoberala. osobne som to robil len raz, použil som kakao v prášku a krém na ruky. a potom leskly lak. celkom som s vysledkom spokojny, akurat mi ten sturmgeschutz vyvoniava na celu izbu:)
URL : https://www.valka.cz/Jak-na-blato-t47283#185493 Verze : 0
Já používám patinator gel od agamy. duležté jeho akorát rozmýchat a hoď do něj nějakej pigment (používám hlínu agama) ale sam o obě je hodně lesklej když uschne proti tomu učinkuje obyčejná sádra tatupuj to do toho chvili to nech ochnout a pak herkulesem s vodou (1:5-10) přetřít POZOR abys to nesetřel. čím vic herkulesu tim vis se to bude potom lesknout Smile Pěknou zábavu


+foto jak to vypadá na pásech
Jak na bláto? - patinator gel + pigment

patinator gel + pigment
Jak na bláto? - po satře a probíhá předbarvení

po satře a probíhá předbarvení
Jak na bláto? - dobarveno pigmenty

dobarveno pigmenty
URL : https://www.valka.cz/Jak-na-blato-t47283#299408 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více