StuG v akcji - Artur Majewski

Monografie stroje StuG III/IV

Diskuse

StuG w Akcji


Autor. Artur Majewski


Vydal: Armagedon v roce 2000


www.armagedonbooks.tgw.com.pl


Cena: cca 550,- - 650,-


V poslední době jsem se zaměřil na problematiku německého stroje Stug III. Při prohlížení internetu jsem narazil na polskou publikaci Stug v akcji od mě neznámého (roz. nic od nich ještě nemám) vydavatelství Armagedon. Po kratším váhání jsem publikaci objednal a na suprové akci Modell Brno 2004 ji v AMC odebral. Knížka si mě získala už pohledem na obálku s krásně namalovaným "štugem". Publikace je zhruba formátu A5 (243x172), má 192 stran nabytých informacemi o jednotlivých verzích stroje a především fotografiemi. Z nich je velké množství nových snímků a zbytek (ty známější) je úhledně seřazené tak, že vlastně ostatní publikace ani nepotřebujete. 27 obrázků zabírá průběh konstrukce až po vznik StuG IV (strana 1 až 40). Tyto fotky jsou převážně z poválečných testovacích polygonů či německé tovární haly (Stug IV). Bojovými záběry je našlapána str.41 až 184 s 265 fotkami velmi věrně zachycuje válečnou "kariéru" tohoto bojového prostředku. Všechny snímky mají velmi kvalitní popisky jejichž autor si všímá každého detailu konkrétního stroje. Malá výtka, na str. 43 je dole StuG III "Ursel" ve verzi C/D ne A/B.


Na závěr knihy vás čeká 14 kamuflážních schémat. Fotografie jsou většinou ostré a kvalitní, v ostatních případech kvalitu vyrovnává rarita. Některé snímky pocházejí z filmových týdeníků.


Závěr: Publikace je velmi kvalitní, za poměrně nízkou cenu získáte ohromné množství snímků a informací o nasazení slavného stroje který působil na všech frontách. Pro modeláře stavící model(y?) tohoto stroje je to nepostradatelný pomocník.


Dolin
URL : https://www.valka.cz/StuG-v-akcji-Artur-Majewski-t49498#191776 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více