Bordeaux - Muzeum odboje

National Center Jean Moulin
Na náměstí Place Jean Moulin v Bordeaux najdeme malé muzeum francouzského odboje. Hlavní postavou byl Jean Moulin po němž je muzeum (a studijní centrum) pojmenováno. Jde o „moderní“ muzeum s minimem hmotných předmětů, zato je zde množství fotek a popisů. Bohužel vzhledem k tomu že to vše je ve francouzštině je to pro zahraničního návštěvníka dost nepřehledné. Snad nejzajímavějším exponátem je výsadkový kajak umístěný v přízemí, kde jsou i další drobné předměty jako zbraně a přístroje. Fotografování je v celém objektu zakázáno, ostatně ani moc není co. Na prohlídku stačí cca ½ hodiny a to přes to že jde o tři podlaží. Jedinou dobrou zprávou je že vstup je zdarma. Pokud půjdete v Bordeaux navštívit katedrálu a zbude vám chvíle můžete ji zde strávit, ale osobně bych katedrálu doporučil více.
adresa : 48 rue Vital Carles 33000 Bordeaux
telefon : +33 5 56 79 66 00
otevřeno je od 14:00 do 18:00
URL : https://www.valka.cz/Bordeaux-Muzeum-odboje-t55735#203768 Verze : 0
ještě dvě další fotky
jinak vlastní vstup je z Place Jean Moulin (proč je adresa z vedlejší ulice ví jen francouzská pošta) Osobně bych podruhé do muzea nešel a dal si radši zmrzlinu v protější cukrárně.
zdroj : vlatní foto a návštěva
URL : https://www.valka.cz/Bordeaux-Muzeum-odboje-t55735#367964 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více