Poručík tankistů, August von Kageneck

Diskuse

Název: Poručík tankistů
Autor:August von Kageneck
Vydal: Mustang, Plzeň 1996
Edice: Military
ISBN: 80-7191-131-3
Cena: 109,- (1996)




Autobiografické dílo německého velitele a tankisty. Kniha začíná předmluvou. Tu napsal autor sám a vysvětluje v ní pohnutky a pocity s nimiž kniha vznikala. Pak následuje vlastní popis osudů od počátku a nástupu nacismu v Německu až po konec druhé světové války. Vše je napsáno velmi dobře a čtivě. Sice jsem čekal více bojových akcí, ty jsou popsány relativně jednoduše. Při tažení ruskem je bojů více. V závěru kdy se obrana již hroutila se více zaměřuje na popisy situace a rozboru války.
Co mě zarazilo je na autobiografické dílo jakákoli absence fotografií vztahujících se k autorovi. Samozřejmě tedy pokud nepočítám jediný portrét na druhé straně knihy. Snímky v knize patří do kategorie „všeobecných obrázků“. Sice relativně dobře dokreslují frontové nasazení tanků na východní frontě v první polovině války, ale zcela chybí s obrázky tanků Panter ze západu. Přitom jsou známy i mnohé obrázky přímo z divize Panzer Lehr. Jedna z fotografií tanků Panzer IV (vykládaných z vlaku) je navíc podle popisek série stejných či podobných snímků z Itálie. Jak z textu vyplývá autor zde vůbec nebojoval!
Poručík tankistů, August von Kageneck - Původní vydání (sbírka autora)

Původní vydání (sbírka autora)
URL : https://www.valka.cz/Porucik-tankistu-August-von-Kageneck-t56145#204744 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více