Normandie - Niemen

Diskuse

Normandie - Niemen
Francie/SSSR 1960


Režie : Jean Dréville, Damir Vjatich-Bereznikh
Scénář : Konstantin Simonov, Charles Spaak, Elsa Triolet
Hrají : Pierre Trabaud, Roland Ménart, Giani Espozito a další


Film vypráví o vzniku a bojovém nasazení známé francouzské stíhací perutě Normandie, později pluku Normandie - Niemen na východní frontě. Jsou zde zmíněny okolnosti útěků pilotů z Vichistické Francie a Afriky, formování jednotky a její bojové nasazení, včetně neúspěchů a tragédií. Film je po technické stránce poplatný době svého vzniku (černobílý), Jaky 1 a 3 nahrazují známé cvičné Jaky 11 ve věrohodném markingu, ostatní stroje (Pe-2, Messerschmidty Bf-109) jsou na originálních záběrech. Film je natočený velice civilně a bez zbytečného patosu. Můžu ho skutečně doporučit !
URL : https://www.valka.cz/Normandie-Niemen-t58628#211779 Verze : 0
Film jsem si koupil v jedné trafice nedávno za 76,- - co bych k němu řekl - i když je černobílý (což nevadí) a ne uplně vše odpovídá zkutečnosti (viz "Jaky") tak je to dle mého názoru i dnes stokrát lepší film než třeba Pearl Harbor, protože to není love story s nádechem války ale opravud to má svou jistou vypovídající hodnotu - a přitom to není nudné Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Normandie-Niemen-t58628#212011 Verze : 0
Ja ho koupil na benzince za 76 kč. Byl k nemu jakysi sesit s barevnym Spitfirem. Coz na me udelalo dojem. Ale jinak je film cenobily. Navic me na PC sel zvuk jen fancouzky a simultane tlumocenej do rustiny. V dvd prehravaci to ale prej jde regulerne s titulkama, tak nevim kde byla chyba.
URL : https://www.valka.cz/Normandie-Niemen-t58628#215580 Verze : 0
Mě v počítači jdou i titulky.


Všechno je lepší než Pearl Harbor.
URL : https://www.valka.cz/Normandie-Niemen-t58628#222684 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více