Květnový sraz - Brno - IDET

veletrh IDET 2007

Diskuse

Dubnový sraz v Jihlavě je za dveřmi a je na čase začít plánovat i něco na květen (příležitostí v rámci oslav ukončení války bude jistě dost).
A je tu opět po dvou letech IDET - Mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky. A důvod navštívit moravskou metropoly.
Myslím, že dost lidí se tam chystá a bylo by škoda nevyužít příležitost a odpoledne se někde sejít.
Podle propozic se veletrh koná od 2 - 4.5.07, poslední den - pátek, už to odpoledne bývá slabší, ale zase nikdo nemusí spěchat domů.
Takže co vy NATO?
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#214203 Verze : 0
Malým, teda spíš docela velkým negativem je cena vstupného: 500 Kč
Nikde ani zmínka, že by některý (poslední) den byl pro širokou veřejnost za přijatelnější vstupné.
Vojsko vstup zdarma.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#214204 Verze : 0
Vážený pane kolego,
v pátek 4. května po 14 hodině na IDEtu většina zahraničních vystavovatelů balí, nebo má sbaleno.


Je možné, že naši armádní vystavovatelé dostanou rozkazem účastnit se "Dnů armády na Moravě", ale to je letos ve hvězdách. Nu, není všem dnům konec, třeba se Parkanová pochlapí a zavelí.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#214247 Verze : 0
Pátek odpoledne už je opravdu slabší.
Proto jsem to myslel tak, že ráno by si zájemci vyrazili na veletrh a setkání proběhlo odpoledne, kdy by mohli po práci či škole přijít i Ti z Brna a okolí, kteří se na veletrh nechystají.
Vím, že vystavovatelé už to po poledni začnou balit.
Taktéž AVIS, kvůli kterému tam taky jedu bude mít sklady hodně přebrané.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#214249 Verze : 0
Co se týče "Dnů armády na Moravě", nikde jsem neviděl, že se něco takového v Brně pánuje, taktéž případný "Den výcviku a doktríny" ve Vyškově
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#214250 Verze : 0
Vážení kolegové,
v pátek 30. března jsem vznesl oficiální dotaz na MO ČR, zda budou či nebudou Dny armády (DA). Jsem zvědav za jak dlouhou dobu to "zelený šiml" přežvýká.


Dnes jsem mluvil s důstojníky z VHÚ a ti dosud neobdrželi směrnici, že v Brně zůstávají o dva dny déle. Stručně řečeno, z úsporných důvodů DA nebudou.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#214786 Verze : 0
No mě se díky jednomu zde kolegovi (dík Jirko) podařilo sehnat novinářskou akreditaci. Tak vám sem alespoň nasypu fotografie z akce. Jinak byl bych rád, kdyby jsme se tam na IDETu nějak setkali,...ale vstup je teda dost drahý!
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#214816 Verze : 0
Neměli bychom se spíš v květnu srazit v Matičce stověžaté???
Je to podle "střídy" (kdo ví, co bylo "mimo střídu", pak pochopí), Idet bude hektický z hlediska nacpanosti a termín je nešťastný, musím se zeptat, kde si tam sedneme, pojíme a popijeme a navíc, budem tam mít fotoreportéra Dolina...
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#214967 Verze : 0
V Brně je spoustu míst, kde se dá posedět a dokonce tam čepují i opravdové pivo Smile .
Jen co otevřou brány tak poletím ke stánku AVISu pro knížky, potom se pomotám po výstavišti a odpoledně někam zapadnu.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#215644 Verze : 0
Vážení,
vloni jsem mluvil o hostinci "Starý dvůr" na Mendlově náměstí. Letos jsem jej navštívil v březnu a stále to byl takový lepší průměr. Snad se do května nepokazí.


Mapka a přesná adresa pořád leží na forum.valka.cz
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#215645 Verze : 0
Doufám, že se jako reportér dostanu k AVISu mezi prvníma,....než otevřou brány Smile))
Dávají i víc kusů od jednoho?
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#215657 Verze : 0
Doline,
než však někam vtrhneš, zajdi se akreditovat do přízemí pavilonu E, zde by jsi měl míti na své jméno již vyplněnou "psí známku".


Nevím kolikrát se chceš zastavit na IDETu. Proto si dovolím předložit posouzení pár svých postřehů. Den "D -1" bývá bláznivý a "kšilti" jsou nervózní (!), že je ještě nikdo z jejich náčelníků nepřišel z....t. V den "D" budou zase vyděšení z toho, že se u nich zastaví jejich nová "chlebodárkyně". Pravděpodobně v tyto dva dny toho asi moc neprojednáš, neukořistíš a tak podobně. Ale musíš se snažit! V den "D +1" je průběh poklidnější, i když se všude courají druhosledové VIPky a různí přelezploti. Takže co urveš to bude Tvoje! V den "D +2" po obědě začíná velké balení a sklady s literatůrou zejí prázdnotou.


Doporučuji zřídit si základnu v tiskovém středisku IDETu (pavilon G1 ), kde Ti zapůjčí klíč od schránky a tak budeš moci courat po výstavišti na lehko.


Dekódovací tabulka
D-1 1. května/mája
D 2. května/mája
- den oficiálního zahájení
D+1 3. května/mája
D+2 4. května/mája
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#215812 Verze : 0
Chlapi, pokud se budete potulovat po IDETu, tak souhlasně s JT soudím, že v pátek 4.5. kolem 15:00-16:00 už tam moc k vidění není. Ten Starý dvůr na Mendláku je od BVV pěškobusem kousek.
Navrhuji si tam kolem této doby dát nezávazně předem spicha a podle chuti je pak možno dohodnout další. Věřím, že by se zúčastnili i Brňáci (a kolemjdoucí), kteří na IDET nepůjdou.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#215819 Verze : 0
No já jsem si v hokně zažádal vo lupen, ale loni jich dávali 15 na celej prapor, takže dost pochybuju, že bych měl takovou kliku a jeden na mě zbyl. Hodil jsem na netu čučku co tam bude, a mé srdeční záležitosti (krátké palné zbraně) tam bude poskrovnu, takže za svoje tam vyrazit nehodlám.


Na sraz přesto dorazím v daném termínu, už jsem si kvůli tomu převeksloval služby, navíc předběžně přislíbil účast Scotty. Ještě zlomím Bronca.


Jinak já osobně nijak z Mendláku neucvrkávám, ale betálné škopek naštěstí čepujó i jinde, takže v případě nouze můžem provést přesuny v zadních liniích.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#215893 Verze : 0
to Rad



Doteraz som si myslel, že čeština je mojim druhým rodným jazykom, čo pri mojom priezvisku (příjmění) Čech, nie je vôbec prekvapujúce.


Ale po tvojom príspevku mením názor! Však ja ti, chlape, skoro nerozumiem! Very Happy Very Happy Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#215923 Verze : 0
To Jiří Tintěra : To je jasné, na tom jsme přece domluvení a vím již z tvého mailu z dřívějška.

Snad to nějak dopadne
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#216002 Verze : 0
to Panzer:


Z toho si nic nedělej že mu nerozumíš.Hantec (tak se tahle hatmatilka správně jmenuje) je specielním šifrovacím jazykem Brňáků,kterému nerozumí většina Čechů (pokládám se za vyjímku protože jsem Radovi rozuměl).
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#216013 Verze : 0
Sorry pozapomněl jsem,
to je ta výhoda stařešinů, pořád za něco se omlouvat.


P. S.
Pro kolegu Panzera,
ono se jedná o místní hantýrku (hantec), kterou někteří nazývají "plotňáčtina". Úvod do brněnského argotu je na internetové stránce http://www.hantec.cz/ a příslušnou jazykospytnu si lze přečíst třeba na http://slangy.cz/argot/.


Opraveny překlepy. Vymazáno nepatřičné.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#216020 Verze : 0
Dobře, tak já to napíšu srozumitelně - pravděpodobně nepůjdu na IDET, ale počítám se srazem v pátek 4. 5. 07 někdy v odpoledně - večerních hodinách. Předběžně se zdá, že by mohl dorazit Scotty, aspoň slíbil, že se pokusí si na ten termín zařešit služby.


Mě zase zajímá, kdo teda v daný den s náma půjde srazovat (zatím jsem pochopil, že určitě jenom Dolin a Glgačka), překvapuje mě, že se ještě neozval Jirka Vrba a Kapa.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#216102 Verze : 0
Vážení,
již od samého počátku jsem pro sražení v městě Brně. Hlásím, že přijdu posedět do místního dosud neupřesněného hostice. Mám volné dny: čtvrtek (03.V.) a pátek (04.V.) po 16 hodině. Sraz v jiný den a jinou hodinu, není problém, potřebuji však závazné koordináty: kdy a kde!


Mapu jsem si již zakoupil, šalinkartu také mám, takže chybí jen ty instrukce.

____________________________________________________________


Předevčírem dorazila z MO odpověď na můj opakovaný dotaz, zda letos budou dny armády na Moravě. Opis odpovědi přikládám:


Dobrý den,
Váš dotaz jsem obdržela e-mailem dnes, tj. 13. dubna 2007 prostřednictvím e-podatelny MO a reaguji na Váš dotaz: "Dny armády na Moravě se v tomto roce konat nebudou", pouze se uskuteční ve dnech 2. až 4. dubna veletrh IDET 2007 vBrně.


S pozdravem a přáním pěkného dne PhDr. Jindřiška Verešová
Tisková a informační služba MO
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#216108 Verze : 0
Výtečně, tak u mě to trochu problém je, protože já jsem si zařídil služby tak, abych měl právě v tomto týdnu volno, takže mohu-li prosit, termín bych už nijak výrazně neposouval.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#216124 Verze : 0
Jé, to je fajn!
Takže rekapitulace: sraz ve Starém dvoře na Mendláku v pátek 4. května (máje) v 16:00 hod., přičemž velitel brněnské posádky Rad pak po zjištění počtů a ztrát určí dostavivším se případnou trasu a cíl přesunu (ta Stará osada byla taky moc pěkná a s Kapou máme zasejc nějaké účty v Pegasu)!
Šalinkartu sice nemám, ale brněnské lístky jo.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#216164 Verze : 0
No výborně, právě se mi ozval Kapa, že "by tomu nemělo nic stát v cestě" a Bronco slíbil zjistit, zda se mu to nekříží s nějakou tou jeho skautštinou (skautkou) Very Happy. No a kde je Kapa, tam je Jirka Vrba - aspoň doufám. ještě zkusím Dextera
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#216167 Verze : 0
Ani Dexter zatím nemá problém, takže si to shrneme:


Jiří Tintěra
Rad
Dexter
Kapa
Dolin
Glgačka
Scotty
Fantan
Jirka Vrba ?
Bronco?
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#216170 Verze : 0
Kdyby nevyšla zmiňovaná hospůdka. Je tu např. hospoda u Švejka (Plzeňka) někde kousek od české, brňák nejsu, ale byl jsem tam víckrát tak trefím, nebo od svoboďáku ještě jednu uličku za Pegasem je restauračka Zelená kočka a na čepu něco méně obvyklého, přesto velmi chutného - pivo z Dalešic (Pane správče, to uhlí neuklízejte, ať vidí, že na to mámé.....)
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#216250 Verze : 0
Petře, pomni, že Brno je metropolí země Moravské a tudíž oplývá nejen medem a strdím, ale taky útulnými hospůdkami (třeba na Svoboďáku jsem byl v Černohorské restauraci, kde podávali nefiltrované Sklepní - desítka, ale perfekt) ! Takže věřím, že Rad bude vědět, co a jack!
Jinak Rade, budu dělat, že jsem tu zmínku o OPRAVDOVÉM pivu přeslechl - o Velikonocích sem bylo dodáno "Zelené" pivo (brrrr!!!) téhož výrobce-lidi to vraceli po prvním hltu!
Velikonoce jsem trávil kromě Brna taky na Znojemsku (ó, boží Hostan) a nevšiml jsem si, že by tam nějak "opravdový škopek" frčel!
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#216269 Verze : 0
Lidi nevědí, co je dobrý Very Happy. Jinak já jsem nepsal ani o "opravdovým pivu" ani o "opravdovým škopku, ale o "betálným škopku" a to je sakra rozdíl! Very Happy


Dalešice 13 jsou vynikající, osobně doporučuji Pegas nebo Starobrno Medium, zato cajzlovskej Gambáč je blééé Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#216303 Verze : 0
Gambáč je z Plzně a ne z Prahy Smile A navíc je to moc fajn pivo ! Na rozdíl od ... Smile
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#216304 Verze : 0
To glagačka: O čem je to tady baví,.....nerozumím,.. Smile))Smile))
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#216329 Verze : 0
To Dolin: Chápu, že o tomto tématu nic nevíš, ale neboj nebudem Ti spílat do "odporných abstinentů" vím, že kdybys mohl tak si s námy taky dáš, navíc někdo řídit musí. Proto se obětuju a dám si i za tebe Smile
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#216391 Verze : 0

Citace - RoBoT :

Gambáč je z Plzně a ne z Prahy Smile A navíc je to moc fajn pivo ! Na rozdíl od ... Smile



Dobře, měl jsem napsat "čížkovský" třeba by ti to došlo... Každej echt pivař, kterýho znám (i Moravák) uznává 12 plzeň (myšleno Pilsner), uznává Budvar (taky z čech myslím odněkud z jihu Very Happy), ale Gambáč a "moc fajn pivo"?! Původě to vzniklo jako levná břečka pro řemoše a dodneška to tím zůstalo, prostě blééé



Very Happy


Ale zeptám se Scottyho, s tím jsem už nejeden žejdlík prolil hrdlem, to je pro mě autorita Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#216529 Verze : 0
Nutno brát v potaz, že je to 10ka a ne 12ka (jako Budvar či Pilsner). Myslel jsem samozřejmě dobré pivo v porovnání s jinými desítkami.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#216535 Verze : 0
Víš co, dneska v době pasterizovaných piv jsou si všechny dost podobné a každýmu prostě chutná něco jinýho, hlavně to na čem byl "odkojen".


Mě se prostě zdá Gambáč nakyslej (a to na různých místech a hospodách, dokonce nedávno v Čechách) a to je pro mě nepřijatelný. Uznávám, že Starobrno 10 není nic extra, tam si dám třeba taky Kozla nebo ČH, popř. Krušovice, ale já ty desítky nijak neprožívám, radši si dám Starobrno 11 nebo nějakej plnotuk, nejlíp Plzeň.


Když jsem vojákoval v Grabštejně, pil jsem tam Svijany a to bylo výborný pivo. Musím uznat, že jak správně vařit pivo, jste od nás obšlehli dobře Very Happy Very Happy Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#217098 Verze : 0
Na IDETe by som sa mal pohybovať 3.5. (teda ako sa nájde dosť záujemcov, potom sa armáde oplatí poslať autobus....). Takže sa zrazu nezúčastním.... Škoda
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#217106 Verze : 0
Rad: Konečně jsem našel toto zastrčené téma. Samozřejmě dorazím, a Jirka taky. Tedy na sraz - na IDET ne, tolik peněz na vyhazování skutečně nemám. Možná je tady pravé místo odhalit tajemství brněnských srazů, ktereé se zove PONREPO - a pátek večer je vhodná doba Wink


RoBoT: Ty aby ses neozval, jak slyšíš výraz cajzl. Při tom se tě toto téma vůbec netýká - do Brna ti totiž nejede metro. Tudíž se vsadím, že tě ani nenapadne, že bys třeba dorazil!?


Fantan: Jaké nevyřízené účty v Paegasu máme? O žádných nevím. Pokud se pamatuju, naše sázka dopadla díky Bohu nerozhodně (ne proto že bych se bál prohry, ale proto že mám tuto zemi rád Laughing). Jsem ovšem ochoten uzavřít další, s podobným tématem, ale ta se rozhodně neuzavře už za dva týdny Wink


glgačka: Ano, Zelená Kočka a Dalešice mají něco do sebe - ještě tu chuť cítím na patře, neb jsem se ztama právě vrátil Smile
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#217179 Verze : 0
S nevýslovnou bolestí v srdci sděluji, že se vyskytly zcela nepředvídané komplikace, které mi pravděpodobně zabrání se brněnského srazu zúčastnit.
Na odvrácení této katastrofy sice tvrdě makám, ale není v mých silách kladný výsledek zaručit. Nicméně ještě neházím nikam nic!
Jinak - sice ona sázka padla, ale rozumný, předvídavý a sportovně založený člověk přivítá možnost vícefázového treninku, zejména na hřišti soupeře! Very Happy A jak nyní zjišťuji, těch hřišť je moc (Rade, já "G" taky nemusím, jsou lepší - třeba 10°Budvar je docela fajn) a "betálnéch škopků" taky.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#217183 Verze : 0
No to zase budu mít natřískáno! Asi 3.5 se mrknu na ten IDET,...vezmu si knihy z AVISu pro Glagačku,...v ten pátek se scuknu s váma ať mám zápočet za srazy (tuším můj 5 či 6-tý), pak pravděpodobně jedno soukromé muzeum s historickými a praními stroji a večer odjezd do Kopřivnice na soutěž,....Už teď je mě z toho harmonogramu nevolno!


To mě ještě kluci zvali na sobotu na akci DIANA 2007 II k Tišnovu,.... to klonování je teda furt nelegální?
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#217210 Verze : 0
Fantane to prostě musíš!!! Bronco taky maká, aby mohl dojet navzdory křížení s jinými aktivitami.


Lístek skutečně není k mání, takže na IDET nejdu, kolem 16. 00 tedy navrhuji sraz v pivnici na Mendláku, protože odtud je to blízko do Ponrepa Very Happy, kdo chce, může spát u mě.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#217599 Verze : 0
Chlapci,
dovolím si předložit nesmělý dotaz, bude na srazu někdo z okolí Karviné?


P. S.
Asi by se měl zajistit o něco větší stůl (stoly), protože jsem rozeslal pozvání a téměř závazný příslib mám od pěti kolegů a známých.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#217734 Verze : 0
Zdravím,


mám dvě otázky ohledne IDETU: Registrace návštěvníka probíhá na místě před vchodem a ne jakousi online rezervací předem, je to tak?


A druhá otázka: K možnosti foceni je nutná akreditace? Koukal sem do navstevního řádu a je tam řečeno že se nesmí fotit jen za výdělečným účelem. O akreditaci ani slovo. Nebude problém když si jako běžný návštěvník přivezu foťák a budu chtit fotit?


Předem díky za odpověd.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#217790 Verze : 0
Vážený pane kolego,
takzvaná registrace návštěvníků je prováděna údajně z bezpečnostních důvodů. K právům návštěvníka náleží fotografování všeho co majitel exponátu dovolí a vyžebrání veškeré dostupné literatury popisující vystavené exponáty.


Pak je zde ještě akreditace novinářská, kterou uděluje provozovatel BVV na základě pevně stanovených podmínek.


P. S.
Předpokládám, že získané poznatky a fotografie chcete bezúplatně zveřejnit na svých i-stránkách http://militarysource.vojsko.net/. Což považuji za chvályhodné a domnívám se, že k tomuto kroku nepotřebujete takzvanou “novinářskou akreditaci“, či jiný souhlas provozovatele BVV.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#217799 Verze : 0

Citace - Jiří Tintěra :

Chlapci,
dovolím si předložit nesmělý dotaz, bude na srazu někdo z okolí Karviné?

Jako karviňák se sice srazu nezúčastním, ale jestli můžu nějak pomoct tak rád.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#217807 Verze : 0
Zbycho,
děkuji za nabídku, ale nejedná se o řešení zásadního problému. Vlastně to byl jen pokus, zjistit zda některý z členů FV, který ohlásil přítomnost na “pivním srazu“, je z Karviné.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#217808 Verze : 0
Takže přátelé, dnes jsem v restauraci Starý dvůr Mendlovo nám. 11 zarezervoval stůl pro 15 osob. Kdo mě vyšplouchne a nepřijde, toho si všude najdu a ti kdo mě ještě neznají, vězte, že já střílím zásadně polplášťovými .357 Magnum začínám u kotníků na nohách!!! Very Happy


Jinak jsem až dosud žil v domnění , že je to úplně jiná paluša, nicméně už mám mapu.


Kdo přijde dřív než já, račte nahlásit mé ctěné jméno - ENŽL a měli byste být uvedeni na to správné místo.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#217866 Verze : 0
do kuchyne k nadobi ? Very Happy pratele, uzijte si to tam ve zdravi a nechte v tom Brnee alespon jeden kamen na kameni ... to zas bude v alejich ... Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#217868 Verze : 0
Neboj, Brno vydrží všechno, když ho nezbourali Švédi ani Sověti, tak hrstka válkařů to nejspíš taky nezmákne. Very Happy


Jinaks s tím nádobím jsi to trefil, ale to si schovávám pro Pražáky, kdyby nedej bože nějací dorazili. Very Happy


(natýká se Scottyho, toho je ho na Pražáka škoda - a on stejně není tak úplně Pražák) Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#217889 Verze : 0
Rade, poslušně hlásím: závady odstraněny, nástup na pozice v plné zbroji ve stanovený čas.

S těmi Pražáky budeš mít asi smůlu - já už se tak nemohu zvát dva roky (i když se ke svým kořenům hrdě hlásím), Jiří Tintěra - byť formálně Pražák - je silně cítit Moravou a Scottyho jsi vyloučil sám.

Tak nevím, kdo to nádobí bude mejt Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#217897 Verze : 0
Asi pingli, jsou za to placení Very Happy. to je super, že přijedeš, já věděl, že nezklameš!
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#217903 Verze : 0
Vidím, že se do Brna chystá samá vybraná společnost Smile .
Už se těším, ráno proběhnu IDET a ve tři už budu stepovat na Mendláku, jupíííííííííííí Smile .
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#217906 Verze : 0
Ironie osudu je strašné věc,....navíc v kombinaci s ženami doslova smrtící! Jako nealkoholik ležím s otravou z vody už třetí den v pelechu,...
Kdybyste viděli ten raketový nástup otravy tak by to nikdo nepřál ani nejhoršímu nepříteli!!
Ale už to odeznívá a zítra se snad dostanu i na IDET! Vzhledem k omu že sem v pondělí nechodil je to úspěch!! Doufám, že to zdravotně vyjde.
V pátek ale dojedu,.....Válce se musí obětovat vše!
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#218144 Verze : 0
to Dolin:Tomu nástupu otravy docela věřím.Já před pár lety chytl salmonelu z jogurtu (holt Danone má v sobě různé živé kultury Smile ),který jsem snědl ráno a ve 12 jsem už měl 40 horečky.


to all:Nechci nic slibovat najisto ale vzhledem k tomu že jsem získal volňásek tak bych se tam v pátek mohl čistě teoreticky objevit.Ještě nevím jak to vše vyjde (a zda nepůjdu ještě jednou na nosorožce) ale snad bych se tam mohl objevit.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#218147 Verze : 0
Ale to je potěšitelné! Teda ne ta otrava, ale jak máme zocelený lidi! Very Happy Tak chlapi, kdo jdete na IDET mrkněte mi prosím pěkně smutně koukám po prospektech protiletadlové raketové techniky. dík a v pátek se budu těšit!
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#218158 Verze : 0
No odeznívá to hezky, chodím, vidím,...nespím 22hodin za den,...
- piju tak litr vody (vlastní ne té "životadárné") za hodinu , prokládám to živ.uhlím a černým čajem,......2-3 piškoty za den a půlka rohlíku k tomu,...Hmmm!! Ale podle doktora jde jen o jakousi "agresivní leč krátkodobou" chorobu,....


...jakmile zítra bude fáro tak razím na IDET fotit. Akreditace a Pověření leží na monitoru nachystané tak ať to vyřizování od DK nebylo zbytečné! Nezadrží mě nic!!,............No,...
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#218164 Verze : 0
Stary dvur - to je hospoda u pivovaru?
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#218232 Verze : 0
Ne, na druhé straně, poblíž toho armyshopu
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#218238 Verze : 0
Tak Scottymu se bohužel nepovedlo přehdit službu, takže musíme jeho nepřítomnost oplakat
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#218251 Verze : 0
Odkdy litaju Airmani Basic s F-16?? Smile)
Uz vim, mrkl sem se na Mapy.cz ale dik za potvrzeni. Kdybys hnedkaj napsal Loc: 49°11'26.81"N,16°35'50.55"E, usetrili bysme spoustu casu... :- ))) S velkou pravdepodobnosti se ukazu...Estli me pusti... ma laska... ke skautu... skautce.... S pozdravem GBU on way!
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#218261 Verze : 0
Tak poIDETový sraz, zvaný pivní, proběhl. Na adresu organizátorů (tedy Rada a Jirky Tintěry) nutno poznamenat, že vybrali výbornou lokalitu. Jídlo (vizuálně velice pěkné) jsem sice neokusil, ale "betálné škopek" byl skutečně prima pití, takže jsem oželel i "weissbier", vařený v Pegasu.
V úvodu jsem použil termín "poIDETový", protože jsem v rozpacích, jak ho pojmenovat - byli jsme tam skoro v menšině proti "Klubákům" DK Jirky Tintěry. Lidí se proto sešlo dost, takže zadaný stůl bylo třeba průběžně doplňovat židlemi od okolních stolů.
Tak kdo tam všechno byl? Z řad válečníků Rad, Tintěra, moje maličkost, Dexter, hruškovští Glgačka a Dolin, Kapa a Jirka Vrba, Mlčící úder Bronco. Z Difroklubu samozřejmě prezident Tintěra a pak dalších asi 8 lidí, jejichž jména sice byla oficiálně sdělena, ale (mnou) bohužel zapomenuta.
Kdo tam nebyl? Postrádali jsme válkaře a člena DK, brněnského Petra Smolu, který by si tam jistě užil - ale zřejmě se srazům vyhýbá programově. Taky se nepovidlo zúčastnit se Darkfoldovi, který naznačil, že snad jo...
Jako na každém srazu se rychle rozproudily vzájemné debaty a diskuze, které po chvíli překřikování vedly jako obvykle k výměnám míst diskutérů.
Když jsem kolem 20:00 odcházel, ještě zdaleka nehrozilo ukončení plodného jednání. Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#218458 Verze : 0
Musím se tímto omluvit že jsem nedorazil.Z rodinných důvodů jsem IDET jen v rychlosti prolétl a musel se zase vrátit do Náměště.Snad příště.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#218460 Verze : 0
Děkuji všem zúčastněným, sraz byl vydařený, škoda že Fantan polséze nefotil v klubu Ponrepo, kde již tradičně zakončujeme s Kapou a Jirkou Vrbou a tentokrát i Dexterem pohledem na lepé tvary půvabných dívek svíjejících se kolem nerezové tyče


Omlouvám se Jirkovi za vášnivou, nicméně lacinou a chabou argumentaci (zpětně musím uznat, že měl takřka ve všem pravdu), zaviněnou již devátým pivem a také za to, že jsem zasklil revanš za CD i poslední odvoz. Příště


Dále věnuji svoji nenávist (Very Happy) Dexterovi a Kapovi, kteří mě opět porazili v kulečníku navzdory mým göringovsky velkohubým prohlášením o tom, jak několik nocí nebudou spát z porážky, kterou jim uštědřím. Kapa mě v poslední době poráží celkem pravidelně a to mu já pravidelně zapomínám přinést příručku o billardu. v tomto trendu hodlám pokračovat, neboť pak už bych nevyhrál ani frame.


Dále děkuji Broncovi, za to že přijel ač mu tento sraz výrazně kolidoval s jinými aktivitami a Fantanovi za fotodokumentaci.


No a zlatý hřebíček na závěr, směl jsem shlédnout rozkošný mrňavý Smith and Wesson třídy Airweight
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#218494 Verze : 0
Vážení,
díky laskavosti kolegy Fantana vám mohu představit pár členů a hostů Difrologického klubu, kteří si přišli popovídat s místní odnoží fóra. Jak sami vidíte pánové z Difrologické klubu, obchvátili po obou stolních křídlech, brněnské uskupení Válkařů.
Květnový sraz - Brno - IDET - Pravé křídlo: Rosťa Švarný, Jaroslav Snítil a moje maličkost.

Pravé křídlo: Rosťa Švarný, Jaroslav Snítil a moje maličkost.
Květnový sraz - Brno - IDET - Levé křídlo: Zdenek Sedláček, Lojzek Cik a Jirka Vodička.

Levé křídlo: Zdenek Sedláček, Lojzek Cik a Jirka Vodička.
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#218540 Verze : 0
Pro mě dík osobnímu kontaktu na p.Schildbergera a navázání teoretické spolupráce maximálně přínosný sraz!!
Já poté valil za Zbychem na sever,....
Uveřejňuji nějaké fotografie,........Bohužel nezvládám všechny pojmenovat, proto prosím dle předchozích fotografií,...
Děkuji
Květnový sraz - Brno - IDET - Pánové měli žížu!!! :-)) Ale týl se zásobami to stíhal,....

Pánové měli žížu!!! :-)) Ale týl se zásobami to stíhal,....
URL : https://www.valka.cz/Kvetnovy-sraz-Brno-IDET-t59462#218775 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více