17.05.2007 - Zomrel Tisov žalobca JUDr. Anton Rašla

Vo štvrtok nad ránom zomrel v Bratislave po dlhej chorobe vo veku nedožitých 96 rokov doc. JUDr. Anton Rašla, generál v.v. Známy je ako jeden zo žalobcov v procese s dr. Jozefom Tisom.


Počas existencie slovenského štátu pracoval v ilegálnom hnutí a podieľal sa na príprave Slovenského národného povstania.


V päťdesiatych rokoch ho nespravodlivo odsúdili k doživotnému trestu odňatia slobody. Po rehabilitácii pracoval až do dôchodku na Katedre trestného práva Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave.


Už ako dôchodca pôsobil do roku 1984 na Katedre trestného práva na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Po roku 1989 vydal niekoľko kníh spomienok-Civilista v armáde (1967), Spomienky spoza mreží (1998) a Zastupoval som československý štát (2000).



zdroj: www.pravda.sk


viac info:
spravy.pravda.sk
URL : https://www.valka.cz/17-05-2007-Zomrel-Tisov-zalobca-JUDr-Anton-Rasla-t61272#220757 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více