Rakousko-Uherská armáda za první světové války - Peter Jung

Diskuse

Po nakladatelství Grada se do vydávání českých překladatelů známých knih z vydavatelství Osprey dala i další firma. Je jí brněnský "Computer Press" a vydal knihu která se naší země značně týká. Překlad je skvělý a musím se přiznat že ho osobně považuji za jeden z nejlepších s kterými jsem se setkal. Kniha (tentokrát vázaná a v pevných deskách) je složena ze dvou původních publikací (obě na sebe navazují) "The Austro-Hungarian forces in WWI" ze série Men at Arms číslo 392 a 397. Spojení obou dílu do jedné knihy považuji za šťastné, rozdělení je vlastně vládou jednotlivých císařů (Františka Josefa a Karla) v daném období. Kromě popisu bojových akcí, je zde dostatek místa věnován organizaci, uniformám a samozřejmě i zbraním. Myslím že za cenu těsně pod 300,- Kč jde o knihu vyloženě skvělou, která by nikomu kdo se jen trochu hlouběji zajímá o historii vojenství ve XX. století neměla chybět. Kniha je doplněna velmi zdařilými ilustracemi Darko Pavloviče které text velmi dobře doplňují. Samozřejmostí je množství dobových fotografií, které tradičně ospreye doprovází.
Mně soukromě nadchlo že po záplavě knih o různých japoncích, američanech a němcích se konečně může náš čtenář dozvědět i něco o armádě která se nás na rozdíl od těch tolik vydávaných dotýká. Většina z nás má určitě dědu nebo pradědu který oblékal uniformu podunajské monarchie, takže by se mnozí aspoň dozvěděli jak to "vlastně bylo".
URL : https://www.valka.cz/Rakousko-Uherska-armada-za-prvni-svetove-valky-Peter-Jung-t63564#226759 Verze : 0
Pár "TTD" ke skvělé knize kterou výše popsal kolega Bitaxe.


Rakousko-uherská armáda za první světové války
Peter Jung
Spolupracovali: ilustroval Darko Pavlović
překladatel Jiří Fidler
Nakladatelství: Computer press
pevná vazba
formát knihy: 170 mm x 243 mm
88 stran černobílých
16 str. plnobarevných
ISBN: 978-80-251-1520-6
URL : https://www.valka.cz/Rakousko-Uherska-armada-za-prvni-svetove-valky-Peter-Jung-t63564#229033 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více