Lovci - Zabijáci, Matthew Brennan

Diskuse

Matthew Brennan
LOVCI - ZABIJÁCI
REVI Publications 1997
268 stran
příloha s barevnými a čb fotografiemi, kamuflážní schémata (bar.kresby)



Kniha s příběhy členů posádek a těch kteří se v nich vozily nad Vietnamem v letech 1965-1972. Kniha tvoří jakýsi "druhý díl" ke knížce Lovci lebek. Porovnat knihy nemůžu neb jsem tu první (Lovci lebek) nečetl. Celkem je zde necelá třicítka příběhů. Po přečtení jsem opravdu chvilku seděl jen tak u stolu a zíral na knížku - to se jako opravdu tak dělo? Asi nejspíše ano! Příběhy mě i jako zcela neznalého prostření a této války chytily zcela maximálně a nebylo pro mě lehké knihu odkládat.


Jako neznalého tématiky mě chyběla mapa kde bych se podíval na místa působení a trošku nějaké členění jednotek, protože sem se v tom trošku motal,..Smile))
Nicméně parádní čtení u něhož se místy i nasmějete (souboje s krysami v odpadkové jámě - spotřebováno 4000nábojů za pár vteřin s výsledkem 400 krys KO) ale o to více místy zamrazí!!,........
URL : https://www.valka.cz/Lovci-Zabijaci-Matthew-Brennan-t63780#227579 Verze : 0
Chtěl bych jen poupravit, že kniha Lovci Lebek vyšla (1998) až po vydání této knihy (tzn. Lovci-zabijáci, 1997)
URL : https://www.valka.cz/Lovci-Zabijaci-Matthew-Brennan-t63780#227589 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více