Medieval II: Total War [2006]

Diskuse

Tak co, dárečci? Hráli jste? Stali jste se závislými? Když vám někdo, kdo není váš přímý nadřízený, řekne, abyste něco udělali, odpovíte mu "Begone! You´re not mein Kaiser!"? Snažíte se provdat svoji dceru za syna svého nejlepšího kamaráda, abyste si s ním pojistili vztahy? Ne? Ale to je chyba! Laughing Laughing Laughing
Teď vážně. Kamarád mě na tuhle chuťovku upozornil v červnu. Zanedlouho mi ji jiný kamarád půjčil a první den, co jsem to měl doma,jsem za Španěly hrál do 4 hodin ráno. #morning Nedávno mě hra za Španělsko začala unavovat a začal jsem hrát za Benátky. V roce 1198 (čili po 58 tazích) ovládám celou Severní Itálii kromě Milána, celý západní Balkán, Řecko, jihozápadní Anatolii, Kypr, Krétu, Rhodos, Jeruzalém a Akru a nějak se pořád nemůžu zastavit. Jedinou podstatnou vadou na kráse jsou systémové požadavky na plynulou grafiku, které mi nedovolují hrát bitvy z pozice velícího generála, ale musím si nechat bitvy generovat počítačem a výsledek obdržím ve formě výkazu.
Hra simuluje středověkou Evropu. Hratelné jsou tyto frakce: Skotsko, Anglie, Francie, Španělsko, Portugalsko, Svatá Říše římská, Dánsko, Polsko, Maďarsko, Milán, Benátky, Sicílie, Byzantská říše, Rusko, Turecko, Egypt a Maurové. Nehratelné jsou pak Papežské státy, Mongolové a Timuridé. Všechny oblasti, které neovládá žádná frakce, jsou na začátku hry označeny jako "rebelské". Vzhledem k tomu, že prvním cílem každé frakce je ovládnout rebely okolo, dochází k občasným komičnostem rázu toho, že když s benátským vojskem dojdete přes Záhřeb, zjistíte, že ho mezitím dobyl německý princ nebo že Skotové obsadili York, dřív než se tam dosoukalo anglické vojsko.
Kromě válčení hrají roli ve hře taky diplomacie (vyjednávat můžou diplomati nebo princezny), špehování (to provádějí špehové) a vraždy (že by vrazi? Very Happy ). Princezny můžete provdat za své nebo cizí členy rodu nebo urozené generály.
Další fičurkou, komplikující život, je náboženství. Kromě pravoslavných Ruska a Byzance a muslimských Egypta, Turecka, Maurů, Mongolů a Timuridů jsou všechny frakce katolické a musí si udržovat dobré vztahy s papežem. Přízeň Jeho Svatosti je však stabilní jako vejce na houpačce, a tak je záhodno jí napomoci nějakým tím dárečkem (ale Svatosti, tisíc florinů je to nejmenší...) nebo tím, že všichni členové kolegia kardinálů (rozuměj potenciálních papežových následníků) budou z vaší frakce. Jak toho docílit? Pošlete kněze vymítat kacířství nebo hlásat slovo Boží k pohanům, poroste mu zbožnost a ta je co? Hlavní. V případě že se na pápu římského vybodnete, případně na něj rovnou zaútočíte, čeká vás nemilé překvapení. Papež vás totiž exkomunikuje, což znamená, že se na vaši říši bleskurychle vrhnou ostatní frakce, případně bude na některé z vašich sídel vyhlášena křížová výprava. A to vskutku není sranda.
Co se týče postav (generálů, knězů, princezen, kacířů, čarodějnic, špehů, ...), každá z postav má svůj atribut (princezny mají šarm, díky němuž můžou úspěšně vyjednávat a dokonce přetáhnout některého cizího generála k vaší frakci, špehové a vrahové lstivost, díky níž mají větší šanci na úspěšné vyzvídání/vraždu, diplomati vliv, kacíři a kněží zbožnost atd.), který se pohybuje na škále od 0 do 10. Platí, že čím víc "frček" dotyčný má, tím bude ve své činnosti úspěšnější. Ergo, pokusí-li se kněz s jednou frčkou upálit pětifrčkového kacíře, pak nejen že ho asi neodsoudí, ale navíc se dost možná sám stane kacířem. Generálové jsou pak zvláštní případ, ti mají schopnosti hned čtyři: velení (čím lepší velení, tím míň vojáků vám většinou zahyne v bitvě), rytířství/děsivost - tady je škála de facto -10 (absolutní děsivost) po 10 (absolutní rytířství) (obojí zlepšuje veřejný pořádek v sídlech, kde je dotyčný správcem, rytířství pak navíc zlepšuje přírůstek obyvatel), loajalitu (u stávajícího vůdce frakce je místo toho autorita, ovlivňuje to, zda bude generál náchylný k revoltě proti svému pánu) a zbožnost (pokud budete mít nízkou zbožnost, může vás upálit papežský inkvizitor, tak dopadl můj první dóže).
Navíc se každé postavě může přidat do družiny některá z postav, které zvyšují či snižují její atributy (když se generálovi přidá do družiny pohanský mág, ubere mu to na zbožnosti, když templář nebo špitálník, dostane přidáno na velení, pokud si princezna najde tajnou lásku, ubere jí to na šarmu, pokud se ke kacíři přidá fanatický následovník, bude váš vrah mít menší šanci kacíře zabít).
Lapidárně řečeno, kdo koupí, neprohloupí!
URL : https://www.valka.cz/Medieval-II-Total-War-2006-t63984#228441 Verze : 0
Musím jen souhlasit. Měl jsem možnost vyzkoušet zatím jen demo, ale musím říct, že je to skvělá hra. Medieval II je zase o něco lepší než jeho předchůdce Rome: Total War. Grafika, hudba i hratelnost jsou na vysoké úrovni. Tady je podrobná recenze pro ty, kteří hru neznají:
bonusweb.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/Medieval-II-Total-War-2006-t63984#228530 Verze : 0
Tak jsem hrál plnou verzi a musím říct, že je to skvělá strategie, asi nejlepší to bylo za angličany a němce (na oslovení Kaiser jsem si zvykl:-)) ale už je datadisk games.tiscali.cz Všem doporučuju...
URL : https://www.valka.cz/Medieval-II-Total-War-2006-t63984#230321 Verze : 0
Hraju datadisk Kindoms, a je podle mého názoru lepší než originál hra. Lepší kampaně, lepší dějové vzraty, více variabilní a rozhodně doporučuji (hlavně Crusaders kampaň stojí opravdu za to).
URL : https://www.valka.cz/Medieval-II-Total-War-2006-t63984#233156 Verze : 0
Takhle to vypadá když Evropa důvěřuje Arabům, konkrétně Maurům.


První šlo pod drn Portugalsko (ve hře vlastní i region Navarry s Pamplonou), teď je na JIPce i Španělsko (to je ten žlutej flek v Bretani) a Sicílie (toho času na Sardinii a Korsice). Brousím si zuby i na Francii, ale ta má dobrou těžkou jízdu, na Britské ostrovy, kde jsou Angličani a Skotové (obě frakce mají dobrou pěchotu a lučištníky) a na Egypt (ale Káhiru asi koupím a s Gazou se uvidí)Smile
URL : https://www.valka.cz/Medieval-II-Total-War-2006-t63984#260825 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více