A z nebe padaly bílé hvězdy - Radovan Helt

Diskuse

A z nebe padaly bílé hvězdy
Radovan Helt
Vydal : Svět Křídel, Cheb 5/2007 www.svetkridel.cz
Stran : 495
Náklad : 1500
ISBN : 978-80-86-80807-9
Cena : 450,-


zatím nepřečteno
------------------------------
Info z ofic.webu :
Tato kniha volně navazuje na úvod k problematice letecké války nad Mostem, vydaný pod názvem " Mostecký benzín hoří !" Její děj začíná už na konci roku 1944 ve výcvikovém středisku amerického letectva USAAF, kde se cvičilo mnoho mladých amerických dobrovolníků pro boj za ideály svobody a demokracie. Na Německem okupovaném Mostecku se v té době začíná roztáčet pomyslná spirála leteckých poplachů do vysokých otáček. Vrcholí tam spojenecké bombardování chemické továrny. Když na Mostecku v předjaří 1945 už není co bombardovat -
URL : https://www.valka.cz/A-z-nebe-padaly-bile-hvezdy-Radovan-Helt-t64629#230551 Verze : 0
Přelouskal jsem, přiznám se, s velkým sebezapřením. A to jenom proto, že bydlím kousek od bombardovaného STW Maltheuren bei Brux (dnes Chemopetrol v Záluží u Mostu). Předchozí knížka tohoto autora (Mostecký benzín hoří)byla přece jenom čitelnější, možná proto, že se soustředí hlavně na nálety na chemičku a nesnaží se přinést delší širší souvislosti. Pak se projevuje, že autor není spisovatel, knížka působí trochu zmateně.
URL : https://www.valka.cz/A-z-nebe-padaly-bile-hvezdy-Radovan-Helt-t64629#283708 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více