Hildegarde von Bayern

1825-1864, manželka arcivévody Albrechta
Arcivévodkyně Hildegarda Bavorská




Princezna Hildegarde Luisa Charlotte Theresia Friederike se narodila 10. června 1825 ve Würzburku. Jejím otcem byl bavorský král Ludvík I. a matkou princezna Tereza Sasko-hildburghausenská. V roce 1844 byla provdána za rakouského arcivévodu Albrechta. Spolu měli tři děti - Marii Terezii Annu, Karla Albrechta Ludvíka a Matyldu Marii Adelgundu Alexandru. Porody nebyly jednoduché a vyžádali si četné léčebné pobyty v lázních. Ty už ale nedokázaly odvrátit skutečnost, že arcivévodkyně nemohla mít další děti.


Arcivévodkyně byla řádovou dámou Řádu hvězdového kříže a Královského bavorského tereziánského řádu. Zároveň vystupovala jako patronka vícera dobročinných spolků.


10. března 1864 zemřel její bratr, tehdejší bavorský král Maxmilián II. Arcivévodkyně si na jeho pohřbu přivodila zánět pohrudnice a 2. dubna 1864 zemřela.




Zdroje:
Constant von WURZBACH: Biographisches Lexikon des Kaiserthums Oesterreich, 6. Theil, Druck und Verlag der k. k. Hof- und Staatsdruckerei, Wien, 1887
wikipedia.de
URL : https://www.valka.cz/Hildegarde-von-Bayern-t65068#231904 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více