27.09.2007 - Protiteroristické cvičenia v Rusku

V Ruskom prístavnom meste Novorossijsk prebiehajú od 27. septembra 2007 niekoľkodňové protiteroristické cvičenia v rámci medzinárodného programu "Dôvera". Účastníkmi tohto programu sú okrem Ruskej federácie aj Ukrajina, Rumunsko, Bulharsko a Turecko. Každý rok na vojenskej námornej základni jedného z členov prebiehajú spoločné cvičenia, ktorých hlavným cieľom je koordinácia postupu v boji proti teroristickým útokom a v prípade potreby aj vzájomná pomoc.


V Novorossijsku cvičenia pozostávali z nácviku zásahu proti skupine teroristov, ktorý sa zmocnili výletnej lode a použijúc rukojemníkov pokúsili sa zmocniť tankeru. Zásah vykonali špeciálne zásahové jednoty vojenského námornictva Ruskej federácie v spolupráci so špeciálnou skupinou Alfa.



zdroj.
Pervyj kanal www.1tv.ru
[RUS]
URL : https://www.valka.cz/27-09-2007-Protiteroristicke-cvicenia-v-Rusku-t65096#231979 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více