Jedna zapomenutá fotografie

Diskuse

Zdar.Mám jednu starou fotografii dvou kluků v uniformě.Jakékoli info,které můžete vyčíst z obrázku uvítám.Děkuji.
URL : https://www.valka.cz/Jedna-zapomenuta-fotografie-t65099#231991 Verze : 0
Hilfe,pomozte někdo...abych byl správně pochopen.Zajímá mne ta UNIFORMA.Z jakého je období,případné objasnění té pětky na límci.Opravdu budu vděčný.
URL : https://www.valka.cz/Jedna-zapomenuta-fotografie-t65099#232973 Verze : 0
myslím že na něco jsi asi přišel sám, na fotce je jméno ateliéru kde tahle upomínková fotka vznikla, je poměrně známý ateliér z Č. Budějovic, takže vojáci asi nesloužili třeba v Ostravě Smile Číslo 5 na límcích pak navozuje myšlenku že jde o voáky z 5. Dělostřeleckého pluku který byl od roku 1920 ve městě posádkou. Kasárna stála (a dodnes stojí) na Pražské ulici.
Třeba se ti ozve někdo kdo je fanda na uniformy a určí i období, já bych si jen troufl tipnout že jde o dobu kolem roku 1920 (ten střih podobný rakousko-uherské "karlbluse" by na to odpovídal).
URL : https://www.valka.cz/Jedna-zapomenuta-fotografie-t65099#232983 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více