Aktivní zálohy AČR

Ať jsem hledal a googloval jak chtěl,tak jsem tady na serveru nenašel sekci pro zálohy AČR.Tedy jednu jsem našel,ale úplně mimo téma (AČR) dle mého názoru a proto si dovolím s tím začít zde.Pokud jsem slepý jako patrona tak prosím o přesunutí do příslušné sekce.


Od začátku roku 2007 se dost změnil princip záloh a proto neuškodí dát sem pár odkazů na to,co vlastně vzniká(i když to zatím bohužel není jako např. v Austrálii).


Všeobecně o AZ


http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=7229
www.novakariera.cz--


Stránky některých jednotek


http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=7248


Kompletní soupis vytvářených jednotek,termíny cvičení,úkoly atp.


www.novakariera.cz



Bohužel občas jsou informace hodně obecné a nepřesné a i jejich "poradna" odpovídá pouze PR speakem.Proto například nikde nenajdete,že k průzkumákům nebo rotě "Z" se dělají fyzické přijímací testy i když se jedná o zálohu a je nepsané pravidlo,že žadatel by měl být ex paragán.K REB do Opavy je nutný posudek od NBÚ pro práci s utajovanými skutečnostmi atd. atd.


Ještě poslední důležitá věc co jsem si vzpomněl.Všude se uvádí,že se můžete přihlásit ke kterékoliv jednotce v ČR,kde je volno,což není tak zcela pravda.Prakticky všude jsou stavy na cca 50%,ale podepsat smlouvu a přihlásit se do jednotky můžete jen do těch,které jsou ve Vašem kraji (viz. odkazy).Až tam jste (po zdravotní prohlídce v nemocnici,psychotestech a podepsání smlouvy),tak až pak si můžete požádat o přeložení do jakékoliv jednotky.Musí Vás samozřejmě chtít a Vy musíte splňovat požadavky,které oni chtějí.Takže ve výsledku to je tak,že v rámci kraje si můžete poměrně vybírat,ale jakmile překročíte jeho hranice a jste například velmi fyzicky zdatný vyučený kuchař s černým pásem tak můžete zapomenout na to,že by jste skončili třeba u spojařů.Stejně tak platí i naopak,že když jste vyučený spojař,ale děláte v profesním životě něco jiného a jiné máte i koníčky,že s velkou pravděpodobností se od vysílačky ani nehnete Smile
URL : https://www.valka.cz/Aktivni-zalohy-ACR-t66396#234970 Verze : 0
Myslím že jednotky aktívnych záloh sú súčasťou útvarov, takže by asi mali byť v témach venovaných daným útvarom.....
URL : https://www.valka.cz/Aktivni-zalohy-ACR-t66396#235251 Verze : 0
2 Buko1:

Myslím, že to až tak 100% neplatí. Některé roty AZ jsou zřizovány u KVV, jiné u útvarů - viz. web www.novakariera.cz
URL : https://www.valka.cz/Aktivni-zalohy-ACR-t66396#235254 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více