Utajené projekty Škoda - Jan Králík

kniha z Grada Publishing

Diskuse

Králík, Jan:
Utajené projekty Škoda



Rozměry: 160x240x10 mm, 120 stran, fotografie, vydalo nakladatelství Grada, Praha 2007, doporučená cena: 199 Kč, ISBN 978-80-247-2416-4


Strhující příběh konstruktéra Oldřicha Meduny
Oldřich Meduna (1902-1996), jeden z nejvýznamnějších československých odborníků 20. století v oboru motorových vozidel. Připravte se na nečekané - na to, jak prošel automobilkami Praga a Škoda (tam jako šéfkonstruktér užitkových a vojenských vozidel), jak při jízdních zkouškách takřka přišel o život, jak pracoval u jednoho rýsovacího prkna s Ferdinandem Porsche na tajné zbrani, jak poznal kata K. H. Franka, jak konstruoval obrněný vůz pro Gottwalda, jak budoval v Číně automobilový průmysl. Prof. Ing. Oldřich Meduna vyprávěl o svém životě s nadhledem a bez zábran. Už se nemusel na nic a na nikoho ohlížet. Zbývaly mu týdny života a on to tušil. (text převzat z reklamy firmy Grada)


P. S.
Při prvním čtení knihy jsem nalezl jedinou chybičku - pravděpodobně překlep - na straně 35, nezobrazuje fotografie pancéřové automobily PA-II, ale o pozdější model PA-III.
Utajené projekty Škoda - Jan Králík - Foto via Grada Publishing.

Foto via Grada Publishing.
URL : https://www.valka.cz/Utajene-projekty-Skoda-Jan-Kralik-t67073#237248 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více