04.01.2008 - Rallye Dakar zrušena kvůli hrozbě terorismu

Den před startem jubilejní 30. dakarské rallye, bylo na mimořádné tiskové konferenci oznámeno, že se soutěž ruší z bezpečnostních důvovů - hrozby teroristických útoků odnože Al-kajdy "au Maghrib islamique". Celá situace odstartovala zavražděním 4 francouzských civilistů, následovalo vyjednávání, ovšem přesto všechno došlo k Mauretánii k zavraždění dalších 3 vojáků. To spolu s dalšími fakty jako důrazné nedoporučení návštěvy této země jako i konání soutěže a to vše ze strany francouzského ministerstva zahraničí, dle hlášení tajné služby hrozily únosy i samotných závodníků a techniky.


Zdroj:
www.rely.cz


azpravy.atlas.cz
URL : https://www.valka.cz/04-01-2008-Rallye-Dakar-zrusena-kvuli-hrozbe-terorismu-t68586#240488 Verze : 0
Rozumné rozhodnutí. Je sice smutné, že díky tomu lidský odpad zvaný teroristé zvítězil, ale kdo sleduje pozorně zpravodajství ze soutěže, ví, že v posledním období snad každý ročník byl poznamenán teroristickými přepady trati, únosy posádek, krádežemi materiálu i přímo vozidel závodníkům i doprovodu. V rozhovorech se s vlastní zkušeností s tím netajili ani čeští účastníci. A konečně i loni byly etapy právě v Mauretánii zrušeny ze stejného důvodu.


Odpad zvaný teroristé si je dobře vědom, že bez medializece poskytované bulvárem i "seriózními" médii by tok peněz do jejich kasiček beznadějně vyschl. Proto napadají takové cíle, které jim žádoucí pozornost přinesou. A jubilejní 30. ročník proslulé soutěže je prostě terčem přímo vynikajícím! Takže oželíme jednu soutěž, nebo bodeme zbytečně riskovat životy lídí. Ti sice jdou do soutěže s vědomím, že jde i o krk, ale něco jiného je sportovní výkon na hranici možností člověka i techniky, a něco jiného být prostě zabit jen proto, že nějaký náboženský fanatik chce upozornit na svou jedinou správnou pravdu, tu ze všech pravd nejpravdivější.
URL : https://www.valka.cz/04-01-2008-Rallye-Dakar-zrusena-kvuli-hrozbe-terorismu-t68586#240508 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více