Ocelové korby, ocelová srdce - Ian W. Walker

Diskuse

Ocelové korby, ocelová srdce
Ian W. Walker
Nakladatel: Naše vojsko
ISBN: 978-80-206-0872-7, EAN: 9788020608727
Originál: Iron Hulls - Iron Hearts, překlad: Zdenko Maršálek
Formát: 344 stran, 23x16cm, česky, vázaná vazba
Rok vydání: 2007 (1. vydání)
Cena 268,-
Uprostřed knihy vloženo asi 40 fotografií.


Tato velmi dobře napsaná kniha detailně popisuje činnost tří Mussoliniho elitních obrněných divizí - Ariette, Littorio a Centauro - a osvětluje čtenáři důležitou roli, kterou hrály během severoafrických tažení mezi lety 1940 a 1943.
URL : https://www.valka.cz/Ocelove-korby-ocelova-srdce-Ian-W-Walker-t69469#244617 Verze : 0
Kniha popisuje mnohem víc než jen činnost zmíněných tří divizí. Kniha začíná popisem italské situace před válkou (popis je o hospodářství i o dpředválečných taženích) následuje popis italské techniky na pásech (tedy tančíků i tanků) následuje popis vzniku obrněných svazků v Itálii a teprve po tomto "úvodu" následuje detailní popis činnosti zmíněných divizí v severní Africe. Protože jsem knihu měl už dříve v anglickém originále, byl jsem zvědav jak si překladatel poradí s překladem Smile , musím říci že jsem byl překvapen příjemně, kniha i v tomhle ohledu je nad průměrem (nevalným) dnešní produkce. Pro ty kdo znají líčení afrických bojů z pohledu němců bude asi tahle knížka (psal ji angličan ne ital) dost překvapující, italové jsou líčeni bez nějakých předem daných předsudků a dopadají docela slušně. Myslím že za tuhle cenu je to velmi solidní kniha, která dává o situaci v Africe lepší přehled než různé "paměti". Osobně mohu jen doporučit všem kteří se zabývají WWII v Evropě.
URL : https://www.valka.cz/Ocelove-korby-ocelova-srdce-Ian-W-Walker-t69469#244624 Verze : 0
Poté co byla opakovaně doporučována na Tank-Netu jsem byl příjemně překvapen když jsem knihu našel v knihovně - teprve jsem začal číst, ale vypadá dobře a zajímavě.
URL : https://www.valka.cz/Ocelove-korby-ocelova-srdce-Ian-W-Walker-t69469#245006 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více