Dekaly na Bf-109 Slovenskych Vzdusnych Zbrani 1/72

Diskuse

Zdravim,


po bezvyslednom hladani na nete sa na vas obraciam s prosbou o info. Je mozne zohnat samostatne dekaly na Bf-109 Slovenskych Vzdusnych Zbrani, v mierke 1/72???


Dufam ze to tu niekde nebolo rozoberane, nenasiel som, ak ano tak sa ospravedlnujem...
URL : https://www.valka.cz/Dekaly-na-Bf-109-Slovenskych-Vzdusnych-Zbrani-1-72-t69746#245533 Verze : 0
Tak s problémom dekálov SVZ som sa pasoval aj ja dosť dlho.
Riešení je viacero.
Aršík s dekálmi pre bližšie neurčené typy lietadiel ponúka Extratech, ide čisto len o kríže, takže čísla si treba zadovážiť odinakial. Napríklad setom čísiel od Tally-ho, ktorý je však už vypredaný.


Ďalšou možnosťou je zohnať si publikáciu od Intechu venovanú Messerom satelitných štátov. (obrázok). Je v nej priložený dekálový aršík aj pre slovenské Bf 109.


Potom je možnosť je zadovážiť model Avia B-534 alebo Letov S-328 od Kovozávodov Prostejov, kde sú ponúkané aj dekály SVZ, ktoré by mohli byť rozmerovo kompatilibné s krížmi na Bf 109, za toto však neručím a sám som to neskúšal. Dekály na Aviu robil tuším aj HRmodel, ale Kopro sa mi zdá byť dostupnejšie.


Ale aj tak žiadna z týchto možností nerieši problém malého dvojkríža so zapadajúcim slnkom na pozadí, ktoré mala väčšina slovenských Emilov. Tieto si treba vytvoriť na počítači alebo proste spraviť mašinu, ktorá tento znak nemala.
Snáď ti to pomôže...
URL : https://www.valka.cz/Dekaly-na-Bf-109-Slovenskych-Vzdusnych-Zbrani-1-72-t69746#245589 Verze : 0
diky moc haspeklo,
skusim niekde zohnat tie dekaly od Extratech-u, s tymi cislami by to nebol az taky problem...to skor ten emblem toho dvojkriza...no najjednoduchsie by bolo vybrat masinu bez neho ako si spominal, uvidime...
ked si spominal ze si tiez riesil problem s tymito vysostnymi znakmi predpokladam ze si tiez staval Bf-109 SVZ...vedel by si mi poradit nejake dobre materialy??? najlepsie s nakresmi kamuflazi a markingu jednotlivych strojov...existuje nejaky vhodny a vierohodny zdroj na nete???
URL : https://www.valka.cz/Dekaly-na-Bf-109-Slovenskych-Vzdusnych-Zbrani-1-72-t69746#245648 Verze : 0
Na Bf 109G se kdysi dávno dělal aršík ESCI pro AXIS spojence a tam byl i slovenský (jak moc byl přesný nevím, jediný on mi na aršíku chyběl, ale znak s dvojitým křížem na motoru měl, aspoň podle obrázku k dekálům). Bohužel tohle asi moc nepomůže, myslím že ESCI už je mimo výrobu a ty původní se asi neseženou.
URL : https://www.valka.cz/Dekaly-na-Bf-109-Slovenskych-Vzdusnych-Zbrani-1-72-t69746#245655 Verze : 0
Zdravim,


tak som sa teda zameral na dekaly od EXTRAtech-u, po kratkom hladani na nete som narazil na firmu Ilona Mullerova - plastikove modely z Brna. Dekaly EXTRAtech mali v ponuke tak som to skusil, napisal mail, objednal a uz by mali byt na ceste.
Uz len aby prisli vporiadku, s postou nemam prave idealne skusenosti tak dufam ze dorazia vcelku... Smile


Este raz dik haspeklo za tip.
URL : https://www.valka.cz/Dekaly-na-Bf-109-Slovenskych-Vzdusnych-Zbrani-1-72-t69746#246222 Verze : 0

Citace - mysosti :

vedel by si mi poradit nejake dobre materialy??? najlepsie s nakresmi kamuflazi a markingu jednotlivych strojov...existuje nejaky vhodny a vierohodny zdroj na nete???



Neviem do akej hlbky chceš model prepracovať. Ak ti stačí vytriňák tak solídne bokorysy p. Anďala sú v mnohých publikáciách, Letka 13 v dokumentoch a obrazoch, Slovenské letectvo na východní frontě atď. Farby sa používali na väčšine strojov RLM 74, 75, 76 a prípadné špecické zvláštnosti dorobíš podla bokorysu pre konkrétny stroj. Ak chceš jpraviť súťažný model tak sa upriam na publikácie TM model špeciál.


Letka 13(Slow.)/JG 52 v obrazoch - in pictures 1940 - 1944
Messerschmitt Bf 109 B, D, E slovenských pilotov 1942-1944
[url=]Messerschmitt Bf 109 F,G-2, G-4 slovenských pilotov 1942 - 1943[/url]
Publikácie stoja do 400 korún, môžeš si ich objednať napr. cez MagnetPress, aj keď tá posledná je už (ako sledujem trh) vypredaná. Či do nich ísť je na uvážení, keďže základ tvoria najmä dobové fotky a z nich rekonštrukcie kamufláží a bokorysy (ktoré sú uverejnené aj v hore spomenutých knihách od Šumichrasta). Walk around fotky sú z nemeckého múzea a prístup k nim je možný aj cez rôzne on-line walk aroundy. Ale ak sa tématikou chceš zaoberať hlbšie tak smelo do nich; HT modelu sa podarila pekná práca.


Inak ak by to s tými dekálmi nevyšlo (alebo len tak do budúcna) skús modelshop Martina Jursu. Ochotný to človek, ktorý dokáže pozháňať vela vecí, celkovo sú s ním ludia spokojní.
A nemáš zač, hlavne nech sa model podarí Smile
URL : https://www.valka.cz/Dekaly-na-Bf-109-Slovenskych-Vzdusnych-Zbrani-1-72-t69746#246348 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více