SVT 40

Diskuse

Chci se zeptat jake máte zkušennosti s přesností téhle pušky, a v jakém bývají stavu používané(v bvs) popřípadě kde bych moh sehnat uloženku.
URL : https://www.valka.cz/SVT-40-t70981#250222 Verze : 0
Tak já mám zkušenost velice dobrou. Vlastnim odstřelovačskou verzi i s puvodní montáží a optikou. Hlaveň je ve slušné kondici a je to jedna z nejpřesnějších zbraní, které vlastnim. Zatim žádná závada, chod spouště hladký a čistý, akorát dost dlouhý. Zpětný ráz ujde. Nepoužívat zcivilněnou armádní munici, obvzlášť ne lakované hilzny, ráda se pak zalepí komora. Jedině mosaz.
URL : https://www.valka.cz/SVT-40-t70981#297070 Verze : 0
SVTčko je dobrá flinta,ale když jsem s ní střílel poprvé,tak jsem znalecky přiložil tvář na lícnici a ta mě pěkně nafackovala.Embarassed
URL : https://www.valka.cz/SVT-40-t70981#300676 Verze : 0
SVT je sice opravdu přesná puška, ale to jen do vystřelení cca 20 nábojů, potom se rozžhaví hlaveň a přesnost je pryč. Sám vlastním SVT, rok 1942. Nemám rád sborku a rozborku, je to hrozná otrava, nedovedu si představit, že bych ji musel rozebrat někde v zákopu. Ostatně i veteráni, kteří tuto zbraň museli používat, na ní většinou nenechají niť suchou.
URL : https://www.valka.cz/SVT-40-t70981#301190 Verze : 0
Vlastním SVT40 už asi pol roka a doporučujem ju "vyladiť", predpokladám že sa z nej dávno nestrieľalo a preto je dôležité preleštiť komoru aby nábojnica hladko kĺzala ak sa bude lepiť môže sa poškodiť vyťahovák nábojnice. Ďalej by som doporučoval nastaviť plynový regulátor tak aby záver pri otváraní príliš nenarážal do krajnej polohy pretože to zosiluje spätný ráz, ale aby spoľahlivo vyhadzoval nábojnicu, výsledkom je príjemná streľba bez drsného spätného rázu. Ak chcete dosiahnuť presnejšiu streľbu doporučujem zrovnať a vyleštiť plôšky spúšťového mechanizmu aby spustenie nebolo"skokovité" ale hladké aj pri tvrdšej spúšti. Nastreliť si ju musí každý podľa svojho štýlu.
URL : https://www.valka.cz/SVT-40-t70981#315246 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více