Pohyb jednotky v r. 1918

hledáme, kde je pohřbený příbuzný

Diskuse

Zdravím Vás,


pro naší babičku se snažíme identifikovat jednotku a její pohyb koncem I. světové války. Padl tam její bratr a my bychom se chtěli pokusit najít místo jeho posledního odpočinku.


Jediné, co víme, je adresa z dopisu:


Ersatz kompanie
Landwehr 11
1-zug
barake 9
Sopron


Když jsem se však probíral Internetem, nedokázal jsem jednotku přesně určit.


Díky za jakoukoli informaci!


Marek Dráb
URL : https://www.valka.cz/Pohyb-jednotky-v-r-1918-t71958#253636 Verze : 0
Jičínský LIR 11 byl od začátku války součástí litoměřické 26. zeměbranecké (od r. 1917 "střelecké") divize a s ní se v lednu 1918 dostal na tyrolskou frontu. Divize zde patřila k 11. armádě a bojovala na Planině sedmi obcí. V té době jí velel generál Alois Podhajský, takže bližší informace a podrobnosti o bojích doporučuji hledat v knize: Josef Fučík - GENERÁL PODHAJSKÝ (Praha 2009).
URL : https://www.valka.cz/Pohyb-jednotky-v-r-1918-t71958#494438 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více