Knihy Osprey v ceskem prekladu

Diskuse

Dobry den, zdravim vsechny navstevniky fora... jsem tu sice registraci novy, ale uz dlouho sem navstevnikem


mel bych na vas na vsechny jednu otazku:


Jake knihy z nakladatelstvi Osprey ( http://www.ospreypublishing.com/ ) by jste si prali mit doma v cestine? napiste sem prosim svuj seznam prani...


.. jinak tato mala anketa neni samoucelna... rekneme ze bude mit vliv na to co opravdu vyjde... takze prosim piste piste...
moc dekuji!



(pro moderatory - precet jsem si vsechny pravidla, snad jsem zadne neporusil - kdyztak prosim budte schovivavi, nehodlam delat problemy Wink )
URL : https://www.valka.cz/Knihy-Osprey-v-ceskem-prekladu-t72049#254123 Verze : 0
Já myslím, že snad žádná pravidla porušena nejsou (jen jsem téma přesunul sem do diskuze - oddíl Obsah fóra » Vzdělání a zábava » Knihy je určen pro recenze knih (tj. tam knihu, kterou si zde "objednáme" buď zkritizujem nebo pochválíme Smile )
Myslím, že je zajmavý nápad oslovit čtenáře a zeptat se jich, co by chtěli číst. A přiznám se, že i mě by to (jen ze zvědavosti) celkem zajímalo Smile
URL : https://www.valka.cz/Knihy-Osprey-v-ceskem-prekladu-t72049#254127 Verze : 0
Nemyslím že by to rušilo pravidla (alespoň ne v diskuzi), sice nevěřím na to že podobná anketa něco ovlivní, ale proč ne.
Za sebe v zásadě cokoli o zbraních z edice New Vanguard (nebo i ze starší edice Vanguard) V zásadě cokoli z Fortress a pokud jde o ostatní asi něco z občanské války v 1860 - 65 n USA.
Přiznám se že tak pilně vydávaná (Ospreyem) napoleonské období mne nebere.
Mimochodem Ospreye v češtině vydávají dvě nakladatelství, jednak Computer press (v pevné vazbě) a druhak Grada ve formě brožury jako je originál, jinak obě firmy ctí původní předlohu a i překlady jsou na slušné úrovni (aspoň většinou jsem nenašel okaté chyby) což není vždy zvykem u překladové literatury. cenově je to proti originálu "brnkačka" a pro většinu lidí je to přeci jen snazší číst česky (taky nejsem masochista a i když ty co mne zajímají už mám v angličtině, klidně si je koupím i česky).
URL : https://www.valka.cz/Knihy-Osprey-v-ceskem-prekladu-t72049#254141 Verze : 0
Či už to volačo ofplivni alebo nie, to neva...


Ale predsa len Iranian F-14 units in combat a najnovšie aj SCUD launchers 1955-2005.
Alebo čokolvek o izraelskych letcoch
URL : https://www.valka.cz/Knihy-Osprey-v-ceskem-prekladu-t72049#254160 Verze : 0
Elite 119 - US Naval Commandos of World War II
Elite 129 - US Naval Commandos of the Korean & Vietnam Wars


Ale ty ještě nevyšly ani anglicky... #Evil Bat
URL : https://www.valka.cz/Knihy-Osprey-v-ceskem-prekladu-t72049#254170 Verze : 0
No...WWII ja všude habaděj...já osobně bych uvítal něco z WWI a staršího...například o rakouské armádě 18. a 19. stol.Smile A ani tý napoleonice bych se nijak nebránil Smile
URL : https://www.valka.cz/Knihy-Osprey-v-ceskem-prekladu-t72049#254565 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více