20.05.2008 - Indické námořnictvo se zajímá o letouny F-18 Super Hornet

Indické námořnictvo se zajímá o schopnosti letounu F-18 Super Hornet firmy Boeing operovat z paluby letadlové lodi Vikramaditya (v Rusku přestavovaný Admirál Gorškov). INS Vikramaditya není vybavena parním katapultem, který používá americké námořnictvo, ale "skokanským" můstkem. Zástupci firmy Boeing potvrdily, že detailní simulace provedené v jejich zkušeních centrech, prokázaly schopnost Super Hornetu operovat z paluby Letadlové lodi typu Admirál Gorškov, a to i s významnou bojovou zátěží.
F-18 Super Hornet je jedním z kandidátů na vyzbrojení Indického letectva 126 novými letouny.
Není bez zajímavosti, že v roce 2004 Indické námořnictvo také požadovalo podobné informace od společnosti Northrop Grumman ohledně letounu včasné výstrahy E-2 Hawkeye. Od jeho plánovaného nasazení na letadlové lodi bylo ale prozatím upuštěno.


Zdroj: http://www.india-defence.com/reports-3849
URL : https://www.valka.cz/20-05-2008-Indicke-namornictvo-se-zajima-o-letouny-F-18-Super-Hornet-t72239#255112 Verze : 0
Připojím informaci, podle které má indické letectvo pořídit i stroje
P-8I Poseidon.




www.financialexpress.com Poseidon
URL : https://www.valka.cz/20-05-2008-Indicke-namornictvo-se-zajima-o-letouny-F-18-Super-Hornet-t72239#255129 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více