21.05. 2008 - Majetkova priznani clenu filipinskeho Kongresu podporuji dukazy o korupci prezidentky GMA

V navaznosti na muj predchozi prispevek tykajici se Filipin:


forum.valka.cz


bych rad uverejnil dalsi informace tykajici se zdejsi vnitropoliticke situace. Jak jsem zminil v predchozim clanku, soucasna prezidentka Gloria M. Arroyo je zapletena do nekolika korupcnich skandalu a situace se vyhrocuje. Proto take jiz zminena "rebelie dustojniku".


V soucasne dobe obcas probihaji silne demonstrace proti prezidentce. Jednim z dalsich duvodu byla jedna z pravidelnych zprav Kongresu - majetkova priznani senatoru a reprezentantu. Zprava hovori o tom, ze i senatori z rodiny Arroyo jsou jedni z nejbohatsich v Kongresu. Jak se jim to podarilo je asi jasne Very Happy


Vice vsak:
Arroyo kin among richest in House
By Jess Diaz


The three Arroyos in the House of Representatives, together with several neophytes or first-term congressmen, are among the country’s richest lawmakers.


A summary of the assets, liabilities and net worth of members, which the House released yesterday, showed that Negros Occidental Rep. Jose Ignacio “Iggy”


Arroyo, brother of First Gentleman Jose Miguel Arroyo, is the richest Arroyo in the legislature.


Iggy Arroyo, who once claimed to be Jose Pidal, declared assets of P153.4 million, liabilities of P7.6 million, for a net worth of P145.8 million. He is No. 9 in the list.


Presidential son and Pampanga Rep. Juan Miguel Arroyo is the 20th richest with assets of P155 million, liabilities of P58.2 million or a net worth of P96.7 million.


His younger brother (of the president), Rep. Diosdado Arroyo of Camarines Sur, valued his assets at P86.3 million, with liabilities of P2.5 million for a net worth of P83.7 million.


Las Piñas Rep. Cynthia Villar remains the richest House member with a net worth of P1 billion with no liabilities.
The second richest is Leyte Rep. Ferdinand Martin Romualdez, who declared his assets at P477 million with no liabilities. He is the son of former governor Benjamin “Kokoy” Romualdez, brother of former first lady Imelda Romualdez Marcos, who reportedly controlled Meralco, the Journal group of publications, and several banking and mining firms during martial law.


Rep. Crispin Beltran of the labor group Anakpawis, who died yesterday after falling from the roof of his house while fixing leaks, was the poorest with assets of P110,000 and liabilities of P60,000.


Doufam, ze proto zdejsi politicka situace zacina byt trochu prehlednejsi Very Happy
URL : https://www.valka.cz/21-05-2008-Majetkova-priznani-clenu-filipinskeho-Kongresu-podporuji-dukazy-o-korupci-prezidentky-GMA-t72247#255124 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více