22.05.2008 - Česko-Polské územní vyrovnání

Stát v tichosti připravuje změnu státní hranice mezi Českem a Polskem.


Ministerstvo vnitra však zatím nechce zveřejnit místa, která vytipovalo pro kompenzaci padesát let starého dluhu vůči Varšavě. Jen neurčitě vzkazuje: „Jsou jich desítky."


„V první etapě jsme vytipovali zhruba 140 hektarů. V tuto chvíli probíhají jednání s obcemi v pohraničí, následně budeme jednat s hejtmany," uvedl mluvčí ministerstva vnitra Vladimír Řepka. "Teprve až budou jednání uzavřena, bude možné sdělit podrobnosti."


Více: aktualne.centrum.cz
URL : https://www.valka.cz/22-05-2008-Cesko-Polske-uzemni-vyrovnani-t72282#255295 Verze : 0
Sice je to již starší a více či méně známa věc, ale i tak jsem si se zájmem kliknul na nadpis... Doporučuji diskuzi pod článkem Very Happy aneb jak z geodetického problému udělat záminku k mobilizaci. Smile
URL : https://www.valka.cz/22-05-2008-Cesko-Polske-uzemni-vyrovnani-t72282#255296 Verze : 0
Tyhle diskuze jsou na zvracení, posledně mě dostalo, když padl v Afghánistánu náš voják, že v těchle diskuzích se objevilo "Dobře mu tak, žoldákovi!", "Stejně jsou to okupanti!" a tak podobně. Od té doby to nečtu
URL : https://www.valka.cz/22-05-2008-Cesko-Polske-uzemni-vyrovnani-t72282#255326 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více