Mount and Blade [2008]

Diskuse

Ná hodou jsem narazil na tento zajímavý kousek, který je zatím ve stádiu beta verze, ovšem už teď se dá hrát. Jen nevím, jestli je to víc RPG, nebo strategie.
Jedná se o hru mírně podobnou Knights of Honor, s tím rozdílem, že máte jednoho rytíře (sebe), který může najímat žoldáky, rekrutovat vesničany (i z vesnického balíka uděláte rytíře) které v bitvě ovládáte jednoduchými příkazy (pěchota - držet pozici, jízda - za mnou,...), v bitvě sami bojujete, především na koni a musím říct, že pokud preferujete bezduché klikání kamkoli ala Diablo, tak se nechytnete Smile Záleží čím, kam a v jaké rychlosti zasáhnete, jak se dokážete krýt štítem, případně jen mečem, protože dřevěný štít vám dlouho nevydrží.
Až si v bitvách s bandity vydobudete jakous takous reputaci, můžete vstoupit do služeb jednoho z tuším pěti království (každé má své jednotky) a tehdy teprve začíná pořádná zábava, dostanete zajímavější úkoly (setkat se se špehem v nepřátelském městě, zajmout nepřátelského velitele a v neposlední řadě dobývání hradů a měst, což je opravdová lahůdka). Pak ten pocit, když vám král dá dobitý hrad i s vesnicemi do vlastnictví a k tomu titul...
Do toho všeho si můžete vybírat z množství unikátních NPC do družiny, kterým se, stejně jako vám zvyšují úrovně, nakupovat zbraně, brnění, štíty, koně, zásoby.
Co se týče grafického zpracování, na téměř amatérský projekt je více než dobré, hudba je výborná, i když se ozývá jen sporadicky.
Jak se tak dívám, napsal jsem skoro recenzi Smile takže to ukončím a přidám pár linků:
http://www.mountblade.ic.cz/index.html - české stránky
http://www.forum-mountblade.ic.cz/index.php - české fórum (kde mimojiné pracujeme na češtině)
http://www.taleworlds.com/ - oficiální stránky
URL : https://www.valka.cz/Mount-and-Blade-2008-t72501#256667 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více