26.08.2008 - Demonstranti v Thajsku obsadili úřady a televizi

Masové demonstrace ochromily Thajsko. Skupina mužů obsadila statní televizi a přerušila její vysílání. Desetitisíce demonstrantů také zablokovaly vládní úřady a budovy i hlavní silnice. Demonstranti si také prorazili cestu také do komplexu, v němž sídlí úřad thajského premiéra.Vláda odhaduje počty demonstrujících na 35.000 lidí.


Většina demonstrací je nenásilných, výjimkou byl střet o televizi kde policie zadržela 80 aktivistů v kuklách ozbrojených noži, revolvery a golfovými holemi. O dvě hodiny ale policejní kordon prorazila silnější skupina několika set protestujících, která televizi obsadila.


Protesty organizuje Lidové spojenectví pro demokracii (PAD), která se snaží dosáhnout svržení sedm měsíců úřadující vlády premiéra Samaka Suntcharavedže. Podle jiných zpráv se ale PAD obává, že armáda chystá další převrat.


zdroj: news.bbc.co.uk (anglicky + video)
www.novinky.cz (česky)
www.sme.sk (česky)
URL : https://www.valka.cz/26-08-2008-Demonstranti-v-Thajsku-obsadili-urady-a-televizi-t75464#278128 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více