26.08.2008 - Archeologové ve Zličíně odkryli nevykradené hroby z 5.století

Dva nevykradené hroby nalezli archeologové v posledních dnech svého výzkumu na nalezišti v Hrozenkovské ulici v pražském Zličíně, kde poslední tři roky prozkoumávali dosud největší nalezené pohřebiště v ČR z doby stěhování národů v 5. století. V jejím hrobu se nacházely zbytky oděvu, které se uchovaly na jedné ze dvou stříbrných pozlacených spon. Také údajně nejvýraznější fragment textilie z 5. století, který může napomoct při rekonstrukci přibližného vzhledu a materiálu oděvů dávných obyvatel české kotliny.


Naleziště kde bylo objeveno celkem 174 hrobůzřejmě zanedlouho zanikne při nových stavebních pracích.


zdroj: www.ceskenoviny.cz (česky)
URL : https://www.valka.cz/26-08-2008-Archeologove-ve-Zlicine-odkryli-nevykradene-hroby-z-5-stoleti-t75480#278200 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více