Kde je SKUTECNE pochovan general Patton ?

Diskuse

Na nasi rodinne trachtaci vyvstala otazka, kde je vlastne nakonec pochovan general Patton. Ne, nemyslim hrbitov v Lucemburku, tam jsem samozrejme byl (nekolikrat), ale podle nekoho odvolavajiciho se na zamestnance tohoto hrbitova by pry telo gen Pattona melo byt po valce vyzdvizeno a prevezeno k pohrbu do USA, je to skutecne tak ? Pokud ano, kde je tedy nakonec pohrben general Patton ?
URL : https://www.valka.cz/Kde-je-SKUTECNE-pochovan-general-Patton-t76008#280409 Verze : 0
Obávám se že se mýlil ten někdo, nebo pracovník hřbitova. Podle toho co jsme letos právě tam probírali a po dotazu na správě hřbitova (v té malé budově vlevo od vchodu) je Patton pohřběn "v čele svých mužů", což bylo údajně jeho přáním. Byl tam přenesen z původního hrobu kam byl uložen po své smrti (tenhle společný hřbitov zřejmě ještě nebyl hotov). Symbolický hrob je na pozemcích kostela kde byl pokřtěn a biřmován v San Gabriel v Kalifornii, kde má jeho rodina hrobku, to je ale jen symbolický hrob, jeho tělo je uloženo v Lucemburku.
URL : https://www.valka.cz/Kde-je-SKUTECNE-pochovan-general-Patton-t76008#280414 Verze : 0
rikal jsem to same, ale prave onen "tajemny zdroj" z tamniho hrbitova me trochu vyvedl z miry Smile
URL : https://www.valka.cz/Kde-je-SKUTECNE-pochovan-general-Patton-t76008#280419 Verze : 0
Jak moc dobře anglicky rozumí ten někdo, kdo s tajemným zdrojem mluvil? Ono pokud nezná slovo kenotaf, nebo pokud ten dotyčný co podával informaci sám není dobrý v angličtině, klidně mohlo dojít k omylu když jeden vysvětloval že existuje ještě "symbolický hrob" a druhý to bral že je to tenhle. Totéž samozřejmě platí i o každé jiné řeči, i když mně přišlo že se lucemburčani s námi jinak než anglicky nebavili (určitě by to ale šlo ve francouzštině nebo němčině, kdybychom ji uměli my líp Smile ) Osobně bych to viděl právě na tu záměnu v řeči, občas je to docela problém Smile (aspoň já ho někdy v řeči mívám), ale prohlášení úředníka "his body is in Luxemburg and cenotaph is in US" nedávalo místo k pochybám. Naše "hřbitovní bratrstvo"(říkáme tak skupině co jede hlavně kvůli hřbitovům) se pak fotilo s nadšením u pomníku i kaple do rodiných alb. Jak určitě víš je jeho hrob označen normálním křížem jako ostatní, je jen pár metrů před první řadou a samostatně. Myslím že to dobře odpovídá tomu jaký byl zaživa, je i dnes v čele svých vojáků.


Možná by byla zajímavá jiná podrobnost ze správy hřbitova, na něm se stále pohřbívá, jde o ostatky které jsou nalezeny ještě dnes při různých příležitostech a buď je nelze identifikovat, nebo rodina neprojeví zájem mít je doma v USA, ty jsou pak uloženy právě na tomto hřbitově, jde o ostatky jak z Lucemburska tak z Německa a snad i z Belgie a Holandska (zde si nejsem jist).
URL : https://www.valka.cz/Kde-je-SKUTECNE-pochovan-general-Patton-t76008#280425 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více