21.09.2008 - al-Ká´ida otevírá v Pákistánu "třetí frontu"

Al-Káida teď otevírá další frontovou linii v Pákistánu. Sobotní útok před hotelem Marriott v Islámábádu v sobě také nese všechna charakteristika přisuzovaná běžně aktivitám teroristické sítě Usámy bin-Ládina.


Vládě pákistánského premiéra Jusúfa Razí Giláního, jenž nastoupil do úřadu před pouhými šesti měsíci, posílá al-Káida jasný vzkaz. Přestaňte spolupracovat se Spojenými státy v jejich válce proti teroru nebo bude čelit záplavě sebevražedných atentátníků.


Na luxusní hotely v Islámábádu a dalších pákistánských městech pohlíží místní fundamentalistická organizace Tahrík-e-Tálibán, napojená na al-Káidu, jako na „kasárna“ používaná k přenocování západními diplomaty.


Zdroj: www.denik.cz (česky)
URL : https://www.valka.cz/21-09-2008-al-Ka-ida-otevira-v-Pakistanu-treti-frontu-t76187#281162 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více