Kdo slouží v Americké armádě?

Výsledky demografického výzkumu

Diskuse

www.heritage.org


Zajímavý výzkum který zřejmě boří některé oblíbené mýty o tom kdo a proč vstupuje do armády USA.
Základní shrnutí (parafráze, ne přesný překlad):
1. Ze "znevýhodněných" oblastí se do armády hlásí méně lidí než by odpovídalo jejich zastoupení v populaci.
2. Z 20% oblastí s nejnižším průměrným příjmem se hásí jen 11% vojáků, z 20% s nejvyšším 25%. U programů ROTC (kurz pro záložní důstojníky na univerzitách) až 40% z horních 20%.
3. Vojáci jsou vzdělanější než je národní průměr, méně než 1% nemá ekvivalent maturity, v normální populaci je to 21%. 95% důstojníků má minimálně Bc.
4. Mezi prostými vojáky je menší zastoupení menšin než v populaci, v důstojnickém sboru podíl bělochů odpovídá populaci, poměr černochů je mezi důstojníky vyšší než v populaci.



EIDT 2: proč se ten překlep v nadpisu zobrazuje na úvodní stránce fóra i když přímo v subfóru Všeobecné se zobrazuje už opravený?
URL : https://www.valka.cz/Kdo-slouzi-v-Americke-armade-t76494#281862 Verze : 0
Je třeba upozornit na skutečnost, která v ČR vypadá jako naprostá sci-fi. Absolutní většina generálů a vyšších důstojníků má kromě svého vojenského vzdělání ještě nějakou formu CIVILNÍHO VYSOKOŠKOLSKÉHO vzdělání - většinou jde o magisterské studium (MA) vojenské historie, mezinárodních vztahů či geopolitiky. U nás by vojenskou historii chlapci ani neměli kde studovat, protože na ŽÁDNÉ vysoké škole v ČR se nenachází katedra vojenských dějin.
Pak se má o našich vojenských dějinách něco pořádného vědět mezi obyvatelstvem, když i vojenští profesionálové jsou většinou tabula rasa. A většina z těch, co ne (dava nepočítám), tak je vzdělána na úrovni PŠM a Marx-leninské přípravy důstojníků.
URL : https://www.valka.cz/Kdo-slouzi-v-Americke-armade-t76494#281949 Verze : 0
Tento trend sa pomaly začína presadzovať aj v OS SR...
URL : https://www.valka.cz/Kdo-slouzi-v-Americke-armade-t76494#281951 Verze : 0
Vážený kolego "marektucane",
mám pocit, že jste špatně formuloval (přeložil) bod č. 4.


Zdůvodnění
Je-li množina bílých důstojníků poměrově shodná s množinou bílých civilistů, pak nemůže býti množina černých důstojníků a černých civilistů v poměru rozdílném.
URL : https://www.valka.cz/Kdo-slouzi-v-Americke-armade-t76494#281956 Verze : 0
Nebo jde vyšší podíl černochů na úkor jiných "barev".
URL : https://www.valka.cz/Kdo-slouzi-v-Americke-armade-t76494#281957 Verze : 0
Právě tak jsem to pochopil i já - běloši zachovávají poměr z populace, černoši ho mají vyšší "na úkor" jiných menšin (hispánci, asiaté obecně).
URL : https://www.valka.cz/Kdo-slouzi-v-Americke-armade-t76494#281959 Verze : 0
Já se jen zamýšlím nad situací u nás. Předpokládám,že vzdělání není problém,ale nějak mi chybí zastoupení Romů i Cikánů v armádě a snad i jednoho Čecha s vietnamskými kořeny. Chápu,že to není zrovna téma nad ktěrým je nutno se zamýšlet,ale problém náboru či výběru i u nás prochází jistým vývojem.Měl jsem celkem dva občany cikánského původu,měli zájem o armádu,ale nesplňovali podmínky vzdělání. Osobně jsem si myslel,že v tomto směru by pozitivní diskriminace byla na místě. Jinak i já jsem odchovanec starého režimu, dokonce jsem PŠM i musel učít, dařilo se mi vojákům vykládat o západním odboji, o pilotech v Anglii,ale bylo to "inteligentní" vojsko, šlo to.Myšlenka však byla taková. USA a nábor do armády musí mít pozitivní diskriminaci a samo si školí vojáka na základních funkcí a to stačí.No jsem již delší dobu ."mimo" a tak si to zde rád čtu a porovnávám realitu s možnostmi.Mimochodem i pžřed rokem 1989 byl poměr velitelského sboru Češi a Slováci také takový,že prostě neodpovídal zastoupení národnosti,ale pochopielně,že v armádě jsem to tak nechápali a proto i dodnes mezi kolegy Slováky mám já i ostatní tolik dobrých přárel.
URL : https://www.valka.cz/Kdo-slouzi-v-Americke-armade-t76494#293654 Verze : 0
Ja som mal jednu dobu vo svojej batérii Róma s kubánskym predkom (jeho otec tu študoval).


V OS SR osobne poznám niekoľko príslušníkov Rómskej menšiny, či už v hodnostnom zbore mužstva, poddôstojníkov, ale aj medzi vyššími dôstojníkmi...
URL : https://www.valka.cz/Kdo-slouzi-v-Americke-armade-t76494#293688 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více