Letouny čsl. letců v zahraničí

Diskuse

Pěkně prosím ctěné fórum, mohl by mi někdo doporučit literaturu? Konkrétně hledám něco o našich letcích ze zahraničního odboje, kde by se dalo najít jejich hodnocení jednotlivých typů se kterými létali, zejména by mne zajímalo např. u skupiny co přešla z Británie do SSSR jak hodnotili La-5FN ve srovnání se Spitfiry. Nejde mi tu o nějaké popotahování typu "Spitfire byl lepší protože měl o 0,25 kW ve 1500 metrech víc" ale spíš o "subjektivní uživatelské hodnocení" z úst těch kdo na daných letounech opravdu bojovali.
URL : https://www.valka.cz/Letouny-csl-letcu-v-zahranici-t77271#284437 Verze : 0
Téma Lavočka versus Spitfire porovnával Ladislav Valoušek, bývalý příslušník 310. perutě a 1. st. pluku v SSSR, v článku Vzpomínka na Lavočkou, který vycházel na pokračování v L+K v roce 1986 a samozřejmě F. Fajtl ve svých knížkách.
URL : https://www.valka.cz/Letouny-csl-letcu-v-zahranici-t77271#284440 Verze : 0
Dále doporučuji Rajlicha. Ve svých knihách o bojích ve Franci 1940 a V.B. 1940 -1945 často cituje se vzpomínek pilotů. Bývá tam tam i subjektivní hodnocení jednotlivých strojů.
URL : https://www.valka.cz/Letouny-csl-letcu-v-zahranici-t77271#284861 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více