28.10.2008 - NATO má v Afganistanu málo vojáků pro boj s Talibánem

NATO má v Afganistane príliš málo vojakov na boj s Talibanom
Misia NATO pôsobiaca v Afganistane nemá dostatok vojakov na to, aby úspešne bojovala s Talibanom.
Prekážkou v boji proti vzbúrencom je aj veľký počet civilných obetí.
Povedal to niekdajší vysoký dôstojník britskej armády generál Michael Rose.




www.ta3.com
URL : https://www.valka.cz/28-10-2008-NATO-ma-v-Afganistanu-malo-vojaku-pro-boj-s-Talibanem-t77299#284551 Verze : 0
No pokud se podari prosadit co navrhuje gen. Petraeus tedy podobny scenar, ktery prosadil uz napr. v Iraku, tak je mozny, ze az zas az tak velky pocet tech vojaku nebude potreba.


Naprosto souhlasim s timhle pristupem dohodnout se s urcitymi castmi Talibanu, podobne jako se Petraeus dohodl s urcitymi castmi sunitskych bojuvek, coz vedlo k oslabeni pozice Sadra.


Jinak blizeji k tomu zde:


online.wsj.com


P.S. Mimochodem to jmeno toho generala na mne pusobi, jak odnekud ze Stareho Rima Smile)
URL : https://www.valka.cz/28-10-2008-NATO-ma-v-Afganistanu-malo-vojaku-pro-boj-s-Talibanem-t77299#284555 Verze : 0
No a nebylo by nejlepší nechat celý Afghanistan ať se pobije mezi sebou? nechat je ať si podřežou krky, a domluvit se s vítězem? To že by z téhle díry byl někdy solidní stát je vize tak pro hodně divokou sci-fi, takže co nakonec získáme? to co rusové? Není lepší podpořit konkrétní skupiny které dokáží udržet svůj kus území (třeba tadžiky na severu) a nechat je udělat svůj stát (když už ho má i kosovo) a zbytek nechat ať se vyvraždí? bylo by to levnější, pro nás i humánější - civilní oběti nejdou "za námi" ale jsou na vrub "těch zlých" a bylo by to levné a účinné. Asi účinější než dohody s někým kdo je nedodrží (rusové to zkoušeli, tak tohle nefunguje)
URL : https://www.valka.cz/28-10-2008-NATO-ma-v-Afganistanu-malo-vojaku-pro-boj-s-Talibanem-t77299#284564 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více